Yasalar ne emrediyorsa onu yapmak zorundayız!

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Tanyeri ve Dernek Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte dün Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'a servisçilerin

GÜNDEM 1.02.2016 14:20:00 0
Yasalar ne emrediyorsa onu yapmak zorundayız!

Korsan taşımacılıkla ilgili servisçilerin şikayetlerini dinleyen Akay, “Biz kimsenin ekmeğiyle oynama gibi bir düşüncemiz yok ve olmazda. Bu konuda yasalar ne emrediyorsa onu yapmak zorundayız. Bu nedene belediyeler ve her kez bu konuda üzerine düşeni yapacak.”dedi.

İLÇEMİZDE DENETLEME SIKINTISI VAR

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Tanyeri, Çerkezköy’de korsan araçlar konusunda denetim sıkıntısı yaşandığını ve bu konuda UKOME’nin devamlı denetimlerini sürdürmesini istediğini belirtti. Tanyeri, “UKOME’den korsan taşımacılığın önüne geçilmesi için sıkı denetim yapılacağı kararı alındı. Ancak ilçemizde bir iki gün süren denetimlerde 5 korsan araç bağlandıktan sonra denetimlere ara verildi ve denetimler yapılmaz oldu. Böyle olunca da caydırıcılıkta ortadan kalmış oluyor ve korsan servisler yine cirit atıyor. Biz istiyoruz ki bu denetimlerin bir süre sıkı şekilde devam etmesi ve korsanlara göz açtırılmasın. İmkan tanınmamasını istiyoruz.”dedi.

TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Başkan Akay’a teşekkür eden Tanyeri, “Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetimi olarak Belediye Başkanımız Vahap Akay’a bu günkü ziyaretimizin sebebi bu güne kadar başkanımız bizim arkamızda dik duruş sergileyerek bizlerin her zaman hak ve hukukunu korumasıdır. Ve korumaya da devam ediyor. Başkanımız hiç kimsenin adamı değil. Yalnızca haklı olanın hakkını alması için mücadele ediyor. Başkanımıza bizlere sahip çıktığı için doğruların yanında olduğu için çok teşekkür ediyoruz. Birileri bu konuda gerek bizler için gerek başkanımız için bir takım ileri geri konuşmalar yapabilir. Ancak başkanımız bu güne kadar hep doğruların yanında olduğunu da herkesin bilmesini isteriz.”dedi.

HER KEZ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAK

Ziyarette servisçileri dinleyen Başkan Vahap Akay ise şunları söyledi: “Ulaşım konusunda sıkıntı olduğunu ve bu sıkıntının çözümü için gerek Çerkezköy belediyesi gerek Tekirdağ Büyükşehir belediyesi olarak  sıkıntının çözümü için çalıştığını belirterek, “Ulaşım konusu hassas bir konu.Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte ulaşımın düzene girmesi için devamlı çalışmalar yapılıyor.Tekirdağ’da korsan taşımacılığı istemiyorsak bu konuda herkes üzerine düşeni yapacak. Bu konuda Çerkezköy Belediyesi olarak ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak gereken yapılmaktadır. Bizim işimiz işi doğru temele oturmak. Zaman içerisinde bu rayına oturduğu görülecek. Bizim gibi Büyükşehir Belediyemizde doğrunun peşinde. Süreç kolay bir süreç değil.Büyükşehir yapılanmasından sonra ortaya çıkan ulaşım konusunu çözümlemek için çalışmalar halen devam ediyor. Dediğim gibi ulaşım konusu çok hassas bir konu olması nedeniyle bu noktada ciddi ve kalıcı çalışmaların yapılması için zamana ihtiyaç var. Servisçilerin ciddi sorunlarının olduğunu biliyoruz ve bu sorunlarının çözümü içinde büyükşehir Belediye Meclisimiz’de çok ciddi çalışmalar yapıldı ve oldukça ileri bir yol alındı.Sonuç olarak biz Tekirdağ’da korsan taşımacılığı istemiyorsak bunu  bir temele oturtmamız gerekiyor.Biz kimsenin ekmeğiyle oynama gibi bir düşüncemiz yok ve olmazda. Bu konuda yasalar ne emrediyorsa onu yapmak zorundayız. Bu nedene belediyeler ve her kez bu konuda üzerine düşeni yapacak.”dedi.

Haber/Seyit SÜREN