"1.5 trilyonun hesabını birileri vermesi lazım"

Geçtiğimiz günlerde mahkemesi görülmeye başlayan Çerkezköy Belediyesi'nin spor külüplerine yönelik 2004-2009 yılları arasında gerçekleştirdiği ihalelerle ilgili olarak mahkemeye çıkan MHP Ã

GÜNDEM 31.01.2016 17:27:00 0

Önceki gün kendi ofisinde saat 19.00’da düzenlediği basın toplantısında konuşan Mustafa Ordu, Çerkezköy Belediyesi eski Başkanı Ali Ertem’in mahkemeye yalan ifade verdiğini iddia etti. Ordu,  “Çerkezköy’de  ve Trakya’da belkide ilk kez ihaleye fesat karıştırmadan 22 kişi 10 avukatlı bir duruşma görmüştür. Makamda olduğu zaman asarız keseriz diyenler makamdan düştükten sonra ne duruma düştüklerini gördük. Şimdiki yaptıkları kabahat daha da büyük. İhaleye girme yasaklısı olanları ihaleye sokmak  büyük suç olduğunu bilmiyorlar mı. Belediyespor kesinlikle ihaleye giremez. Bir diğeri de biz encümen kararı aldık diyorlar. ihaleye  girerken bu kararı yazdılar mı.Kararda bu yok. İhale Kanunu ile Encümen kararı farklı olduğu görülüyor. İhaleye çıkan şartnameye uygun değil.

GENÇLERİ MAĞDUR ETTİLER

Başkan Ertem’in mahkemedeki ifadesine atıfta bulunan Ordu, “Ali Ertem ‘doğrudan teminle verebilirdim’ diyor. Yasalara göre böyle bir şey yok. Şikayetçi ve ihbarcı olarak kimse bizi suçlamaya kalmasın. Belediyespor Kulübü’ne nakit yardım yapılabilir. Ancak onların dediği gibi değil. İçlerinden biri ‘ben psikoloğum bizim burada ne işimiz var’ diyor. Demek ki o şahsında olandan haberi yok. İstasyon Mahallesi’ndeki Kapalı Spor Salonu teslim aldıklarında hangi spor faaliyetlerini yaptılar. Gençleri spora mı teşvik ettiler. Gençleri spordan mağdur ettiler.”ifadelerini kullandı.

ESKİ YÖNETİME HESAP SORMADI

Spor Salonu ile ilgili açıklamalarla sözlerini sürdüren Ordu, “Ben buradan sesleniyorum. Şu anki belediye başkanı orayı faaliyete geçirdi kendisine teşekkür ediyorum.Bu spor salonu açılışında Belediye Bşakanı kürsüden sesleniyor, ‘burası çürümeye terk edilmişti ve burayı bu duruma getirmek için 1.5 trilyon harcadık’ dedi. Ama belediyeye muhalefet olanlardan ses çıkmadı. Eski yönetime hesap sormadı. Neden çürümeye terk edildiğini sormaları gerekirdi. Ayrıca başkan çürümüş dediği bu yeri nasıl teslim aldı ona da bunu soruyorum. Çerkezköy’de belediyeye iş veren her kez o dönem zarar görmüştür. Şimdiki başkan burayı mahkeme kararıyla tespit etmesi lazımdı. Ama onlar da bunu yapmadı. Kapalı Spor  Salonu’na verilen 1.5 trilyon zarar halkın belediyeye verdiği paralardır. Çerkezköy’de bir de otopark olayı var. Ortada mahkeme kararı olduğu halde yollarda park edilen araçlardan park ücreti alınıyor. Hiç kimse mahkeme kararını hiçe sayamaz. Para almaları için bu kararı iptal ettirmeleri lazım. Mevcut belediye yönetiminin bir önceki yönetime bakarak ihaleye fesat karıştırma durumuna düşmesin.1.5 trilyonun hesabını da birilerinin vermesi lazım.”diye konuştu.

Haber/Seyit SÜREN