Kıbrıs Gazisi Aydın İşler askeri törenle defnedildi

1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı'nda gazi olan Çerkezköylü Aydın İşler önceki gün rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı İrmet Hospital'de hayatını kaybetti. G

GÜNDEM 31.01.2016 17:22:00 0
Kıbrıs Gazisi Aydın  İşler askeri törenle defnedildi

Hayatını kaybeden Gazi Aydın İşler için dün Çerkezköy Merkez Osmanlı Camii’nde ikindi namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. Dualar eşliğinde Türbedere Mezarlığı’ndaki aile kabristanına askeri törenle defnedilen Gazi Aydın İşler’in cenaze törenine yoğun katılım oldu. Törene, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Çerkezköy Kaymakam Vekili  Saray Kaymakamı Alp Arslan, Çorlu Kaymakamı Levent  Kılıç, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Çerkezköy 3. Zırhlı Tugaya Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve ilçe yönetimi, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ve ilçe yönetimi, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe,ÇOSB Halkla İlişkiler Sorumlusu Gökhan İnce,Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler,Çerkezköy Güreşler Ağası Mesut İşlek, Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, askeri erkan, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, İşler ailesi ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ASKERİ TÖREN DÜZENLENDİ

Gazi Aydın İşler’in Osmanlı Cami’inde kılınan cenaze namazı sonrası naşı askerlerin omzunda cenaze aracına kadar taşındı. Daha sonra bir askeri manga ve protokol üyeleri ile cemaat Gazi Aydın İşler’i selamlayarak son yolculuğuna uğurladılar.

2 KIZ BABASIYDI

Aydın İşler’in defin edilmesinin ardından taziyeleri büyük damadı Abdurrahim Koç  başta olmak üzere yeğeni Ömer İnan ve yakınları kabul etti. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Gazi Aydın İşler’in çok sevecen ve arkadaş canlısı bir kişi olduğunu ve tam verimli çağında vefat etmesinden büyük bir üzüntü duyduklarını belirterek, ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi. İki kız babası olan gazi Aydın İşler 3’te torun sahibiydi.  

Haber/Seyit SÜREN