Büyükşehir üçüncü okulun temelini Ergene'de attı

Tekirdağ büyükşehir Belediyesi tarafından 11 ilçeye 11 okul projesinde Süleymanpaşa ve Kapaklı'dan sonra üçüncü okulun temeli Ergene ilçesinde atıldı.

GÜNDEM 28.01.2016 11:04:00 0
Büyükşehir üçüncü okulun temelini Ergene

Temel atma törenine, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yanısıra Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Ergene Kaymakam Vekili Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Genel Sekreter Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Gürcün, Teski Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Daire Başkanları ile çok sayıda Ergene’li vatandaş katıldı.

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ TEŞEKKÜR MEKTUBU YAZDI

Törende konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı kadir Albayrak “ Geçen gün Ergene’den döndükten sonra masamın üstünde 50-60 tane mektup gördüm şaşırdım, birdenbire ne gelebilir düşündüm. Vatandaştan şikayet gelmez, vatandaş bizi seviyor ondan sıkıntım yok. Saray’ın Güngörmez Mahallesi okulu öğrencilerinden gelen kendi yazısıyla yazdıkları teşekkür mektupları beni sevindirdi, işte bizim için en büyük hediye bu, Güngörmez okulunun mantolama ve tamiratını yaptık. Ana okulun öğrencilerinin yazdığı mektupta diyor ki; Sayın başkan bey bizi ısıttığınız, okulumuza baktığınız için teşekkür ederiz. işte bizim için mutluluğun en güzeli budur. Geçen gün burada kanalizasyon temelini atarken yetmez demiştim. Yetmezlerin 2. sinin temelini de şimdi atıyoruz.”dedi.

YETMEZLER DEVAM EDİYOR

İlçeye yapacakları yeni yatırımlara değinen Albayrak sözlerini şöyle sürdürdü: “Ama yetmezler devam ediyor, Şubat ayının ikinci haftası Ulaş’tan Çayra Mahallesine giden 43.5 km sıcak asfalt ve karayolları standartlarındaki yolun temelini atacağız. Yetmezler in dördüncüsü de ihalesi yapıldı, sağlıklı içme suyu altyapı projesinin temelini de en kısa zamanda atacağız. Yetmezler devam edecek aşevinin de projesi şu anda hazırlanıyor. 30 Büyükşehir içinde okul yapan tek Büyükşehir Tekirdağ Büyükşehir, bununla da gurur duyuyoruz. Eğitim çok önemli, elimizden geldikçe eğitime katkı veriyoruz. Önümüzdeki günlerde daha çok sık sık bir araya geleceğiz.. Bu yıl içinde 78 650 km yol yaptık, bu gezmek boşuna olmuyor gidip görmesen, yerinde incelmezsen, vatandaşın sıkıntısını ayağında görmezsen bu hizmet olmaz. Büyükşehir bütün gücüyle çalışmaya devam ediyor. Bize güvenmeye devam edin”

YIL SONUNA KADAR TAMAMLANACAK

Kurban kesilerek dualar eşliğinde gerçekleştirilen temel atma töreninde kurdele protokol üyeleri tarafından kesildi ve butonlara basılarak ilk harç atıldı. 24 Derslikli Ergene ilköğretim okulu inşaatı yaklaşık 4 milyon 465 bin liraya mal olacak ve bu yılın sonuna kadar tamamlanacak.