Kapaklı'da 'Kaz gecesi' renkli geçti

Kars Arpaçay Bozyiğit Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen Kaz Gecesi'nin 9'uncusu Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde gerçekleştirildi.

GÜNDEM 26.01.2016 13:13:00 0
Kapaklı

Ali İhsan Mandalı Düğün Salonu’nda düzenlenen Kaz Gecesi’ne Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaağanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant Belediye Meclis Üyeleri Sivil Toplum Kuruluşları üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Dernek Başkanı Barış Sümbül yaptı. Etkinliğin kaz gecesi etkinliği olduğunu belirten Sümbül, “İnşallah bundan sonraki süreçte kermes, piknik ve iftar gibi etkinliklerde de sizlerle bir araya geleceğiz. Biz tabela değil, hizmet derneğiyiz. Yaptığımız etkinliklerle birçok kişiye yardımlarda bulunduk” dedi.

“TEK VATAN, TEK MİLLET TEK, BAYRAK”
Gecede konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, konuşmasına dernekçiliğin zor bir iş olduğunu belirterek, “Dernekler kolay kurulmuyor. En başta üyelerinin derneğine sahip çıkması aidatlarını düzenli bir şekilde ödemesi gerekiyor. Derneğinize sahip çıkın. Biz Kapaklı’da yaşıyoruz. Dernekler insan vücudunun birer azasıdır. Türkiye bir vücut, 81 ilimiz de bu vücudun azalarıdır. Bu nedenle tek vatan, tek bayrak, tek millet diyoruz” ifadelerini kullandı. Başkan Mandalı, konuşmasının sonunda gecenin düzenlenmesinde emeği olan başta dernek başkanı Barış Sümbül olmak üzere herkese teşekkür etti.
Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz de, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, geceyi düzenleyenlere teşekkür etti.

KARS KALESİ MAKETİ
Yöresel sanatçılar Selma Gökdemir, Aşık Emrah Naroğlu türküleri ile renk kattığı gecede, katılımcılara kaz tiridi ikram edildi. Gecede derneğe olan desteklerinden dolayı Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya Kars Kalesi Maketi takdim edildi. Başkan Mandalı da geceye katılan sanatçılara plaket takdim etti.