2016'nın ilk toplantısı Çerkezköy'de yapıldı

Tekirdağ Ziraat Odası, periyodik aralıklarla gerçekleştirdiği İl Koordinasyon Toplantıları kapsamında, 2016 yılının ilk toplantısını Çerkezköy'de gerçekleştirdi.

GÜNDEM 25.01.2016 18:09:00 0
2016

Çerkezköy Ziraat Odası’nda saat 13.00’da başlayan toplantıya Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Marmara Bölge Sorumlusu Hüseyin Darcan, Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı, Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, Çorlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Yavuz, Şarköy Ziraat Odası Başkanı Ömer Düzgen, Saray Ziraat Odası Başkanı İbrahim Çınar, Muratlı Ziraat Odası Başkanı Ender Borucu, Hayrabolu Ziraat Odası Başkanı Bülent Can ve Malkara Ziraat Odası Başkanı Mustafa Gündüz ile Çerkezköylü çiftçiler katıldı. Toplantıya Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı başkanlık etti.
ODA BAŞKANLARIMIZLA BİR ARAYA GELMEK İSTEDİM
Toplantıda konuşan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Marmara Bölge Sorumlusu Hüseyin Darcan, “Tekirdağ Ziraat Odası İl Koordinasyon Toplantılarını her ay farklı bir ilçede yapıyor. 2016 yılının ilk İl Koordinasyon Toplantısını da Çerkezköy’de gerçekleştiriliyor. Ben de toplantıya katılmak, Oda başkanlarımızla bir araya gelmek istedim. İnşallah burada alınacak kararlar çiftçilerimiz için hayırlara vesile olur” ifadelerini kullandı.
ÇİFTÇİMİZ DAHA UCUZA İLAÇ ALACAK
Toplantıda görüşülecek konular hakkında da açıklamalarda bulunan Hüseyin Darcan, “Bugün burada tarımsal faaliyetlerde kullanılan zirai ilaçların fiyatlarını belirleyeceğiz. 8 Oda başkanımız buradalar. Bugüne kadar her Oda, zirai ilaçlarını istediği bayiden alıyordu. Toplantıda bu konuyu görüşüp tek bir bayii belirleyeceğiz ve buradan toplu alımlar yaparak maliyeti aşağılara çekeceğiz. Böylece çiftçimiz zirai ilaçları çok daha ucuza temin edebilecek” dedi.
AİDATLAR HER ODADA AYNI OLACAK
Tekirdağ’daki her ziraat odasında aidat ücretlerinin farklı olduğuna dikkat çeken Hüseyin Darcan, “Toplantımızda bu konuyu da masaya yatıracağız. Bundan böyle her oda farklı aidat toplamayacak. Burada bir aidat ücreti belirlenecek ve her oda üyelerinden aidat olarak bu ücreti talep edecek. Burada alınan karar dışında aidat ücreti uygulanmayacak” ifadelerini kullandı. Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak da toplantıda alınan kararlar hakkında daha sonra detaylı bir basın açıklaması yapacağını ifade etti.
Haber / Ahmet KARDEŞ