CHP'li Sertel: TRT AKP'nin çiftliği

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki, TRT Alt Komisyon Toplantısı'nda TRT ile ilgili önemli iddiaları gündeme getirdi

GÜNDEM 22.01.2016 16:23:00 0
 CHP

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu üyesi eski Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atila Sertel, vatandaştan alınan elektrik katkı payları ve bandrol ücretleri ile ayakta duran TRT’nin son 10 yılda AKP’linin çiftliği haline geldiğini söyledi. Sertel, “AKP iktidarının güdümündeki TRT, vatandaşlardan topladığı elektrik paylarını ve bandrol ücretlerini bazı kesimleri zenginleştirmede kullanıyor. TRT’yi arka bahçesi gibi kullanan AKP, bir zamanlar saygınlığıyla anılan TRT’yi çiftliğe dönüştürmüş ve bu kurumda istediği gibi at oynatıyor. Kaçak Saray’a ve AKP’ye yakın çok sayıda isim bu kurumdan nemalanıyor” dedi.

KİT Komisyonu TRT Alt Komisyonu’na katılan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TRT Genel Müdürü, Genel Müdür Yardımcıları, kurum yöneticileri ve çok sayıda birimin temsilcisinin hazır bulunduğu toplantıda çok sayıda soru yöneltti. Sertel’in sorularından biri Genel Müdür Yardımcısı ile ilgili oldu. Sertel, “7 binden fazla çalışanı, 14 kanal ve 16 radyoyu bünyesinde barındıran bu büyük kurum ne yazıkki AKP’lilerin elinde oyuncak olmuş. Çok sayıda usulsüzlük Sayıştay raporlarına yansımış. Bu usulsüzleri yazılı cevaplar gelince ayrıca paylaşacağım. Yine öylesine vahim iddialar var ki, bu kadarı da olmaz dedirtiyor. Örneğin TRT’de daha önce hiçbir deneyimi olmayan 1980 doğumlu İbrahim Eren şu an TRT Genel Müdür Yardımcısı. Ancak kadrosu Başbakanlık’ta Müşavir olarak görünüyor. Yaşı genel müdür yardımcısı olmak için uygun değil. Yasalara göre bu görev için en az 12 yıllık devlet memuru olması gerekir. İbrahim Eren, Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip Anadolu Lisesi’nden de arkadaşı. O yüzden de bu görevi fazlasıyla hak ediyor! Fakat bir başka kurumdan maaş alan bir memur nasıl oluyor da yıllık 2 katrilyon liraya ulaşan bir bütçeyi yönetiyor. İbrahim Eren’in kurumdaki asli görevi ise AKP’li milletvekillerinin TRT ile ilgili sorunlarını çözmek.”dedi.

AKP’LİLER NEMALANIYOR

Binlerce çalışanına 518 milyon lira ödeyen TRT Genel Müdürü’nün, dışarıdan yaptırdığı programlara, dizi filmlere 60o Milyondan fazla para ödediğini ve bu rakamın kurumun toplam giderleri içinde yüzde 87 gibi büyük bir payı aldığını dile getiren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, birçok AKP’li bakan ve milletvekilinin TRT’de program yaparak para kazandığını öne sürdü. Sertel ayrıca TRT’ye işe alımlarda sınavların değil referansın etkili olduğunu öne sürdü. Sertel, TRT eski Genel Müdürü İbrahim Şahin’in de kızı ve yeğinin TRT’de çalıştığını söyledi.

GELECEK CEVAPLARI KAMUOYU İLE PAYLAŞACAK

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, TRT Alt Komisyon Toplantısı’nda Genel Müdür’e bu iddialar başta olmak üzere çok sayıda soru yönelttiğini ve 15 gün içinde gelecek cevaplar doğrultusunda diğer hususları da kamuoyuyla paylaşacağını söyledi.