Trakya'da 2015'teki hayvancılık destekleri

Tarım Kredi Kooperatifleri Tekirdağ Bölge Birliği Müdürlüğü'nün, 2015 faaliyetleri kapsamında bitkisel üretimde ihtiyacı olan üyelerine gübre, mazot, tohum, zirai ilaç, alet ekipman gibi her türlÃ

GÜNDEM 22.01.2016 15:08:00 0
Trakya

Tarım Kredi Kooperatifleri şirketi olan Tareks Hayvancılık A.Ş. tarafından ithal edilen simental cinsi gebe düveleri uygun kredi imkanları ile üyelerine dağıttıklarını söyleyen Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Tekirdağ Bölge birliği Müdürü Rifat Aktürk, "2015 yılı içerisinde Tekirdağ Bölge Birliği’ne bağlı kooperatif üyelerinin taleplerine istinaden 670 baş simental gebe düve Tareks Hayvancılık A.Ş. tarafından Almanya’dan ithal edilerek teslimi yapıldı. Ayrıca 200 baş simental gebe düve de tedarik sürecinde olup önümüzdeki dönemde sahiplerini bulacaktır. Bizler, üyelerimize her türlü konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.

720 BAŞ TALEP OLDU
Simental ırkı düveler hakkında da bilgi veren Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Tekirdağ Bölge Birliği Müdürü Aktürk, "Simental hem süt hem etçi olmasından dolayı kombine bir sığır ırkıdır. Simental ırkı sığırlar döl verimi yüksek, uzun ömürlü, sıcak ve soğuğa çabuk adepte olurlar. Anavatanı İsviçre olan ve her türlü iklim şartında yetiştirilebilen simental ırkı havyanlar, hastalıklara karşı dirençli bir sığır ırkı olarak bilinir. Bunun yanında Trakya üreticisinin besi danası ihtiyacı, Avrupa’dan ithalat yoluyla tedarik edilmektedir. Önümüzdeki ay teslimine başlanacak olan besi danaları için Tarım Kredi Kooperatifi üyelerinin 720 baş talebi oluşmuştur. Biz, bu talebi karşılamak için tarım kredi kooperatifi olarak elimizden geleni yapıyoruz" ifadelerini kaydetti.