Uyutulmadan beyin ameliyatı oldu

10 yıldır epilepsi nöbetleri geçiren hasta, Çerkezköy Özel İrmet Hastanesi'ne geçirdiği açık beyin ameliyatı sonucu sağlığına kavuştu.

GÜNDEM 21.01.2016 16:14:00 0
Uyutulmadan beyin ameliyatı oldu

İlk nöbetini yaklaşık 10 yıl önce geçiren Ziya Öz, yıllarca hastane hastane dolaşarak tedavi olmaya çalıştı. Yapılan tetkiklerde beyninde tümör olduğu tanısı konulan Ziya Öz, yaklaşık 4 yıl önce Edirne Tıp Fakültesi’nde ameliyat oldu. Fakat ameliyat sonrası yapılan açıklamada kendilerine tümörün çok derinde olduğu, bu nedenle tamamen çıkarılamadığı belirtildi. Bu operasyondan sonra da hastanın epilepsi nöbetleri, yoğun ilaç kullanımına rağmen devam etti.
TAM BİR TAKIM ÇALIŞMASI
Epilepsi nöbetlerinin devam etmesi üzerine hasta bu kez Özel İrmet Hastanesi’ne geldi. Gerekli tetkiklerin yapılmasının ardından hastanın ameliyat ile tedavisine karar verildi. Tümörü tamamen çıkarmak ve epilepsi hastalığını da tedavi edebilmek amacıyla hastaya uyanık kraniotomi yapılmasına karar verildi. Yapılan operasyonun tam anlamıyla bir ekip işi olduğuna vurgu yapan Kamran Aghayev, “Bu ameliyatta Beyin Cerrahisi, Anestezi ve Nöroloji bölümleri ile tam bir takım çalışması yaparak başarılı olduk” dedi.
AMELİYAT 5 SAAT SÜRDÜ
Yapılan operasyon hakkında bilgi veren Beyin ve Sinir Cerrahisi Op. Dr. Kamran Aghayev, “Bu ameliyatta hasta tam uyutulmadı. Operasyon sırasında beynin üzerindeki dokulardan kayıtlar alındı. Tümör ve çevresindeki hasarlı beyin dokusunu çıkarırken, hastayı konuşturup hareket ettirdik. Böylece ameliyatı sorunsuz tamamladık. Ameliyat yaklaşık 5 saat sürdü” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ
Daha sonra 31 yaşındaki hasta Ziya Öz’ü odasında ziyaret eden Op. Dr. Kamran Aghayev, hastanın son durumu hakkında bilgi aldı. Eşi ile birlikte Saray ilçesine bağlı Yeni Mahalle’de ikamet eden Ziya Öz, “10 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyordum. 4 yıl önce Edirne’de ameliyat oldum ama hastalığım devam etti. Sonra Kamran Aghayev hocamın adını duydum ve kendisinin Çerkezköy’de görev yaptığını öğrenip buraya geldim” dedi. Çerkezköy OSB’de bir fabrikada çalışan Ziya Öz, sağlığına kavuşmasına vesile olan İrmet Hastanesi doktor ve çalışanlarına teşekkür etti.
Haber / Ahmet KARDEŞ