Tarımsal hizmetler masaya yatırıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, tarla-bağ-bahçe yollarının bakım ve onarım çalışmalarına ilişkin hazırlıklarına başladı.

GÜNDEM 21.01.2016 15:04:00 0
Tarımsal hizmetler masaya yatırıldı

Büyükşehir Belediye sınırları içinde kalan ve üzerinde zirai üretim yapılan yaklaşık dört milyon dekarlık alana ulaşımı sağlayan tarla-bağ-bahçe yollarının greyderle bakım ve onarımı ile daha önceden belirlenen noktalara konulmak üzere alınacak büzlerin yerlerine konulması gibi hususların görüşüldüğü geniş katımlı bir toplantı düzenlendi.

Atıcılar İş Merkezi ek bina toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, ilçe belediye başkan yardımcıları, konula ilgili personeller ve Tarımsal Alt Yapılar Şube Müdürlüğü çalışanları katıldı.

TEK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TEKİRDAĞ
Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, ülke genelindeki 30 Büyükşehir Belediyesi içerisinde kırsal mahallelerin tümünde bu işi yapan tek belediyenin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olduğunu belirterek, geçen yıldan edinilen deneyimlerden ve yapılan bazı tespitlerden de yararlanılarak bu yıl daha planlı ve verimli çalışılacaklarını ifade etti.
İlçelerin arazi varlıkları ve kırsal mahalle sayıları dikkate alınarak tahsis edilen greyder sayı ve çalışma süreleri karara bağlandı.Toplantının ayrıca yağmur ve kar sularının kolay ve hızlı geçişinin engellendiği noktalarda ihtiyaç duyulan muhtelif çap ve sayıdaki büzlerin 2016 yılı baharından itibaren Büyükşehir Belediyesi’nce temin edilerek ilçelere talepleri doğrultusunda dağıtılacağı da açıklandı.