Özel okullara nazire yaptılar

Gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel projelerle adından sıkça söz ettiren Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu, yaptığı son projede de okulun koridorlarını Sanat, Matematik ve Şairler Sokağı'na dÃ

GÜNDEM 20.01.2016 16:25:00 0
Özel okullara nazire yaptılar

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, ilçede eğitim öğretim veren Yıldızkent Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından oluşturulan Şairler Sokağı, Sanat Sokağı ve Matematik Sokağı açılışına katıldı. Saat 11.00’da gerçekleştirilen açılış törenine Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz’ün yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Daimi Tavan ve AK Parti Kapaklı İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Üçel de katıldı.

TASARIMLARIN HEPSİNİ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER YAPTI
Yapılan çalışmalar hakkında Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz’e bilgi veren Yıldızkent Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Fatih Korgancı, “Bu proje yaklaşık 3 aylık bir çalışmanın ürünüdür. Ekim 2015 başında başladığımız çalışmalarımızda okulumuz öğretmen ve öğrencileri büyük çaba sarf etmiştir. Projedeki tüm tasarımlar, öğretmen ve öğrencilerimize aittir” dedi.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER BİRLİKTE HAZIRLADI
Okulun 1’inci katındaki Şairler Sokağı, Türkçe öğretmenleri Fatih Korgancı ve Gamze Cesur ile öğrenciler tarafından hazırlandı. İkinci katta bulunan Matematik Sokağı ise başta Dilek Efe Koçoğlu ve Dilek Hacer Çiftçi olmak üzere Matematik öğretmenleri ve öğrenciler tarafından hazırlanırken; 3’üncü kattaki Sanat Sokağı ise Görsel Sanatlar Öğretmenleri Yılmaz Aydın ve Berrin Şenyer ile öğrenciler tarafından hazırlandı.

BELEDİYEDEN 7 ADET BANK
Sanat Sokağı, Matematik Sokağı ve Şairler Sokağı projesi kapsamında Kapaklı Belediyesi’nin okula 7 adet bank yardımında bulunduğunu kaydeden Yıldızkent Ortaokulu yöneticileri, “Projede kullanılan diğer bankları ise okulumuzun bahçesinden aldık. Bugün açılışını yaptığımız bu proje, sürekli devam edecektir” açıklamalarında bulundu.
OKULUMUZ ADETA KOLEJ HAVASINA BÜRÜNDÜ
Yapılan çalışma nedeniyle başta Yıldızkent Ortaokulu yönetimi olmak üzere, projede emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencileri tebrik ettiğini söyleyen Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, “Bu proje ile okulumuz adeta kolej havasına büründü. Değme özel okullara taş çıkarır hale geldi. Projede öğretmen ve öğrencilerimiz okulun her köşesini eğitime kazandırdı. Dersi ve sanatı öğrencilere sevdirmeyi başardıkları için öğretmenlerimizi ayrıca tebrik ediyorum” dedi.
DİĞER OKULLARA DA ÖRNEK OLSUN
Yıldızkent Ortaokulu’nun ilçedeki en başarılı Devlet okullarından biri olduğunu kaydeden Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, “Okulumuzun başarıları herkesçe malum. İlçemizin en başarılı okullarından birisi. Son TEOG sınavında elde ettiği başarı grafiğiyle de bun gösterdi. Temennimiz bu başarıların artarak devam etmesi ve diğer okullarımıza da örnek olmasıdır” ifadelerini kullandı. Kaymakam Gürbüz ve diğer katılımcılar, daha sonra öğrenciler tarafından sahnelenen ‘Türk Turizmi’ adlı tiyatro oyununu izledi.
Haber / Ahmet KARDEŞ