Kubilay okul için söz istedi

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Eğitim Kampüsü projesi kapsamında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın da taşın altına elini koyması gerektiğini belirterek, kampüse bir okul da ÇerkezkÃ?

GÜNDEM 19.01.2016 18:56:00 0
Kubilay okul için söz istedi

Çerkezköy TSO Meclis Toplantı Salonu’nda meclis üyeleri ve Oda Yönetimi ile bir araya gelen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “31 Ocak 2014 tarihinde gerekli işlemleri yapıp, ilden de onay alarak Eğitim Kampüsü alanını Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis ettik. 1 Eylül tarihinde de bölgemiz iş adamlarından Ahmet Çetin ve eşi Seval Çetin ile Eğitim Kampüsü’ne Fen Lisesi yapmaları konusunda protokol imzaladık. Şimdi de sizden bir okul sözü almaya geldik” dedi. Kaymakam Kubilay daha sonra eğitim Kampüsü hakkında ÇTSO üyelerine kısa bir tanıtım yaptı.

TOBB YAPMAZSA BİZ YAPARIZ
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile okul konusunu görüştüklerini kaydeden Süleyman Kozuva ise “İlçemizde Metal İş Sendikası da Çerkezköy’e bir okul kazandırma sözü verdi. Belediyemizden de okul sözü istiyoruz. Biz ÇTSO olarak eğitime destek veriyoruz. Yeni okulların gerekliliğinin de farkındayız. 2016 yılı için TOBB Başkanımızdan söz aldık. Eğer TOBB olmazsa, biz kasamızdaki para ile okul yapmak için gerekli girişimlerde bulunacağız” diye konuştu.
ŞİMDİLİK SÖZ VEREMEM
Çerkezköy Belediyesi’nin maddi sıkıntılarının olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay ise “Şu an için okul sözünü veremem. Fakat yapılacak okulun yolunu suyunu yapmak benim görevim. İlçemizde ciddi anlamda eğitim yatırımı ihtiyacı var. Büyükşehir Belediyesi 11 ilçeye 11 okul projesi kapsamında önümüzdeki aylarda Kızılpınar Mahallesi’nde ortaokul temeli atacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın da ciddi anlamda Çerkezköy’e okul yatırımı yapması gerekiyor. Herkese söylüyorum. Çerkezköy’e okul lazım” ifadelerini kullandı.
Haber / Ahmet KARDEŞ