Vali Salihoğlu Çorlu KETEM Şubesi açılışını yaptı

Sağlık Bakanlığı tarafından kanser hastalığı hakkında toplumun bilinçlendirilmesi, hastalığın erken teşhisi ve hastalıkla mücadele kapsamında kurulan KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim

GÜNDEM 19.01.2016 17:13:00 0
Vali Salihoğlu Çorlu KETEM Şubesi açılışını yaptı

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Tekirdağ İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hacı Bayram Zengin “Çağdaş dünyanın en büyük problemlerinden biri olan kanser, baş edilemez hale gelmiş durumda. Kanserden korunmanın en etkili yollarından biri de erken teşhistir. Erken teşhis ve tedavi konusunda hayati önem taşıyan kurduğumuz bu binaların sürdürülebilir olması oldukça önemlidir. Bizler bu nedenle KETEM’de ücretsiz bir şekilde, 50 yaşını geçmiş bütün bayanlarda kanser taramalarını yapmaktayız. Bunun dışında hem bayanlarda hem de erkeklerde kolon kanseri taramaları yapıyoruz. Bu tür kanserlerde erken tanı çok önemli ve anlamlıdır.” dedi.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM 

Vali Salihoğlu, yaptığı konuşmada, “ Kanser gibi ağır sonuçlar doğuran hastalıklar için erken teşhis çok önemli. Bu nedenle KETEM gibi anlamlı bir kurumun Çorlu İlçemize kazandırılması bizleri sevindirdi. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

 Konuşmaların ardından gerçekleştirilen kurdele kesimi ile Çorlu KETEM Şubesi açıldı.

 Açılışa Vali Enver Salihoğlu, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Tekirdağ İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hacı Bayram Zengin, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

 Çorlu KETEM Şubesi’nin açılışının ardından Vali Salihoğlu ve beraberindekiler, kanser hastaları ve yakınlarının moral kazanması amacıyla açılan resim kurslarına katılan kursiyerlerin eserlerinden oluşan “Hayatlarına Fırçalarıyla Renk Katanlar” isimli resim sergisinin Çorlu Orion AVM’de düzenlenen açılışına katıldı.