Lüleburgaz'da çocuklar sokağı

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, 'Çocuk Sokağı' kuruldu.Kente bulunan 15 bin çocuk için, UNICEF ve IKEA ortak projesi kapsamında çocukların görüş ve önerileri doğrultusunda özel

GÜNDEM 17.01.2016 15:34:00 0
Lüleburgaz

Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF) tarafından 2014 yılında başlatılan projenin ulusal koordinasyonunda, İçişleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölgesel Teşkilatı ve Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi bulunuyor. Lüleburgaz Belediyesi, IKEA ve UNICEF Türkiye Milli Komitesi’nin finansman desteği ile yürütülen, ’Çocuk Dostu Şehirler’ projesinde paydaş olarak yer aldı.

HER ŞEY ÇOCUKLAR İÇİN
Projenin amaçlarından biri, "Çocukların ihtiyaçlarına yönelik politikalar ve programlar tasarlamak, çocukların oyun ve gelişim haklarına erişimlerini sağlamak amacıyla kentsel alanlarda çocuk dostu mekanlar oluşturmak" olarak belirlendi. Proje amacının gerçekleştirilmesine ilişkin Yeni mahalle Özbek 1. sokak ’Çocuk Sokağı’ olarak düzenlendi.
UNICEF VE IKEA HİBE ETTİ
Proje kapsamında, ses-ışık-sahne sistemi, çöp kovası, banklar, çocuk çadırları, bahçe setleri, masa, sandalye, ressam sehpası gibi materyaller Lüleburgaz Belediyesi’ne hibe edildi.