Aydınlara Ebu Cehil benzetmesi

Kapaklı Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Ersan Coşkun, bildiri yayımlayan akademisyenlere tepki gösterdi.

GÜNDEM 15.01.2016 15:39:00 0
Aydınlara Ebu Cehil benzetmesi

Coşkun,  “Ülkemizin gündemini işgal eden sözüm ona ‘aydın’kisvesi altındaki ‘Ebu Cehil’ lerin yapmış olduğu açıklama ve toplamış olduğu imzalardır. Hatırlatmak isteriz ki ‘Ebu Cehil’ de döneminin en bilge insanları arasında gösteriliyor ve kendisine ‘Ebu Hikem’ (bilgelerin babası) deniliyordu. Ancak kibri, hakikati örtme çabası, gerçeği kabul etmeyişi onu sonsuza dek cahil bıraktı.”dedi.

ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN BİLDİRİYE TEPKİ

Kapaklı Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Ersan Coşkun, bir açıklama yaparak bildiri toplayan akademisyenlere tepki gösterdi. Coşkun açıklamasında,Son yıllarda devletin varlığının ve idaresinin hiçe sayıldığı Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da adeta kendi kaderlerine terk edilen kahraman polis ve askerlerimize karşı duymuş olduğumuz güven ve saygı, Bedir’in Mücahitlerine, Alparslan’ın Fedailerine, Fatihin Yeniçerilerine, Çanakkale’nin Mehmetçiklerine beslediğimiz duygular ile eşdeğerdir. Eminiz ki siyasal iktidar engel çıkarmaz ise güvenlik güçlerimizin göstermiş oldukları fedakârlıklar ve cesaret sebebiyle terörün kökü kazınacak, bebek katillerine fırsat verilmeyecektir. Vatanının bütünlüğü, milletinin bağımsızlığı noktasında kendilerini adeta siper eden, teröre, bebek katillerine karşı takdire şayan bir mücadele veren kahraman polis ve askerimize atmış oldukları iftiralar ve yakıştırmaları, Büyük Türk Milleti asla kabul etmeyecek, o tasmalı aydınları kendi karanlıklarına terk edecektir.”dedi.

AYDINLARA EBU CEHİL BENZETMESİ

 Coşkun açıklamasına şöyle devam etti: “Ülkemizin gündemini işgal eden sözüm ona ‘aydın’ kisvesi altındaki ‘Ebu Cehil’ lerin yapmış olduğu açıklama ve toplamış olduğu imzalardır. Hatırlatmak isteriz ki ‘Ebu Cehil’ de döneminin en bilge insanları arasında gösteriliyor ve kendisine ‘Ebu Hikem’ (bilgelerin babası) deniliyordu. Ancak kibri, hakikati örtme çabası, gerçeği kabul etmeyişi onu sonsuza dek cahil bıraktı. Okudukları ve öğrendikleri ile gerçeğe ulaşamayanlar, onunla amel etmeyenler Kur-an da ki ifadesiyle ‘Kitap yüklü merkep’ ler olarak kalacaklardır. Şu bilinmelidir ki hiçbir sıfat ihaneti şirin ve haklı gösteremez, göstermemelidir. Hepinizin malumu olan bu zevat takımının isimlerinin başında ki unvanlar ne olursa olsun yaptıkları açıklama ile hangi karanlık odakların maşası haline geldiklerini de aşikâr etmişlerdir.”

TERÖR ÖRGÜTÜNDEN HİÇ BAHSEDİLMİYOR

Bildiriye imza atanlara sert bir şekilde tepki gösteren Coşkun, şunları kaydetti:“Sözde aydın özünde şeref yoksunu hain akademisyenler, yapmış oldukları açıklamada, ne hikmetse şehit edilen binlerce askerimiz, polisimiz, kamu görevlimizin, yine şehit edilen sivil vatandaşımızın, bebeklerin, öğretmenlerin katili olan pkk terör örgütünden hiç bahsedilmemekte aksine sorumluluğun devlete ait olduğu vurgulanmaktadır. Bu kendini bilmez zavallılar yapmış oldukları açıklama ile birbirleriyle vermiş olduğu cehalet yarışını sadece milletimizin evlatlarına aşılamaya çalışmakla kalmayıp, Yüce Türk Milleti’nin de aklıyla alay etmeye kalkışarak alan genişletmeye gayret göstermiş, kamuoyu nezdinde, ünvanlarını kullanarak hedef değiştirmeye çalışmışlardır. Bu ebu cehillerin üniversitelerde nasıl, ne şekilde kadrolar aldıkları da ayrıca incelenmesi gereken bir başka husustur.”
Coşkun açıklamasını şöyle tamamladı: “Kahraman güvenlik güçlerinin göstermiş olduğu iradeyi aynı şekilde iktidarın ve yükseköğretim kurumunun da göstererek, geleceğin inşa edildiği, üniversiteleri, yurtları terör örgütü mensuplarından, sempatizanlarından temizleyerek kaliteli eğitim yuvaları haline getirmelerini istiyoruz. Son olarak şehitlerimize Allah’tan rahmet acılı ailelerine başsağlığı diliyoruz”

Marmara Haber