Vize'de kültür gecesi renkli geçti

Kırklareli'nin Vize İlçe Belediyesi ve CıttaSlow (Sakin Şehir) Derneği tarafından düzenlenen Sakin Şehir Vize Kültür Gecesi, kapalı spor salonunda gerçekleşti. Yemek yarışmasının da düzenlend

GÜNDEM 15.01.2016 15:01:00 0
Vize

Geceye Vize Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Vize Belediye Başkanı Sedat Balkı, Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, Çakıllı Belediye Başkanı Mehmet Bayram, muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

YÖRESEL YEMEK YARIŞMASI YAPILDI
Beykent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Görevlisi Milli Şef Esat Özata, Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakülteni Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Nilüfer Vatansever Toylan ve Restoran Yöneticisi Milli Şef Mehmet Usta’nın jüri üyeliğini yaptığı yöresel yemek yarışması yapıldı. Yemek yarışmasının ardından Vize Belediyesi ve Vize Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü saz ekibi ve sanatçısının yer aldığı türkü programı gerçekleştirildi. Yemek yapan tüm katılımcılara belge ve çeşitli hediyeler, jüri üyelerine de plaket takdim edildi.
Gecenin devamında Ertuğrul Köyü ve Poyralı Köyü Kültür Evleri’nin desteğiyle eskiden giyilen yöresel kıyafet defilesi, lise öğrencileri tarafından sergilendi. Vize Belediyesi ve Vize Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü folklor ekibinin gösterinin ardından yöresel kıyafetlerle kına gecesi yapıldı.