ZİÇEV öğrencileri Tekirdağ'ı fotoğraflayacak

Süleymanpaşa Belediyesi, Akşam Sanat Okulu ve Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenledikleri "ZİÇEV Fotoğraf Atölyesi" Zihinsel Yetersiz Çocukları Ye

GÜNDEM 15.01.2016 14:48:00 0
ZİÇEV öğrencileri Tekirdağ

Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Tekirdağ Şubesi’nin (ZİÇEV), Trakya Kalkınma Ajansı’nın 2015 yılı Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Projesi kapsamında, on iki zihinsel engelli birey temel fotoğraf eğitimlerini hem teorik hem de uygulamalı olarak sürdürmeye başladı.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın katıldığı ZİÇEV Fotoğraf Atölyesi’nin açılış törenine; Trakya Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Tuluğ Bayram, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünal Mamur, Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Aydın, ZİÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Rukiye Güneş, ZİÇEV öğrencileri ve aileler katıldı.

MAYIS AYINDA SERGİ AÇACAKLAR

ZİÇEV Fotoğraf Atölyesi’nin açılış töreninde proje hakkında bilgi veren ZİÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Rukiye Güneş, “Bu projede öncelikle bizleri destekleyen Trakya Kalkınma Ajansı’na, proje ortakları olan Süleymanpaşa Belediyesi, Akşam Sanat Okulu ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne ve desteklerinden dolayı Tekirdağ Fotoğraf  Derneğine çok teşekkür ediyoruz. Zihinsel engelli bireyler bu proje kapsamında kendi gözlerinden Tekirdağ’ımızın tarihi ve kültürel yerlerini çekecekler. Ayrıca Kırklareli ve Edirne’ye giderek buralarında tarihi ve kültürel yerlerin fotoğraflarını çekecekler. Altı aylık bir eğitim görecekler ve çocuklarımızın çektikleri fotoğrafları 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda sergi açarak Tekirdağlılara göstereceğiz ve bu kurs sonunda çocuklarımız almış oldukları katılım belgeleriyle birlikte İŞKUR’a müracaat edecekler” diye konuştu.

BASİT BİR FOTOĞRAFÇILIK İŞİ DEĞİL

ZİÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Rukiye Güneş’in konuşmasının ardından Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat iki temel hedeflerinin olduğunu belirterek; “Çocuklarımızın gözünden bu dünyayı nasıl gördüklerini ne düşündüklerini ilk defa bu kadar net anlayacağız. Bu proje ZİÇEV’in projesi. Biz sadece ortağı olduk. Tamamen onların emekleridir. ZİÇEV bu ülkede bütün Sivil Toplum Kuruluşlarına örnek bir topluluktur. Diğer toplum kuruluşları da ZİÇEV’in yaptığı işlere bakarak kendilerine bir pay çıkarabilir. Bizim iki temel hedefimiz var. Bir tanesi; bizden daha az şanslı ama bir gün bizimde yaşayabileceğimiz sıkıntıları yaşayan yurttaşlarımız var ve ailelerinin sosyal dokudan kopmamaları, sosyalliklerinin devam etmesi ya da sosyalleştirmek. Bu birinci görevimiz. İşin özüne gelecek olursak; bu gerçekten basit bir fotoğrafçılık işi falan değil. Bu hiç fark etmediğimiz, günlerdir hatta yıllardır gördüğünüz olaylara yada nesnelere çocuğumuzun dünyaya nasıl baktığının somut bir göstergesi olacak. Ben emeği geçen katkı verdiği için Trakya Kalkınma Ajansı’na, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize ve çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

AÇILIŞ YAPILDI

Başkan Eşkinat’ın konuşmalarının ardından Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ve Trakya Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Tuluğ Bayram ZİÇEV Fotoğraf Atölyesi hakkında görüşlerini dile getirdiler. Konuşmalarının ardından ZİÇEV Fotoğraf Atölyesi’nin açılış töreni gerçekleştirilerek ZİÇEV Fotoğraf Atölyesi gezildi.