Trakya Kalkınma Ajansı 2016 faaliyetlerini anlattı

Trakya Kalkınma Ajansı 2015 yılındaki faaliyetlerini ve 2016 yılında gerçekleştireceği projeleri açıklama maksadıyla Tekirdağ'ın yerel ve ulusal basınıyla bir araya geldi.

GÜNDEM 14.01.2016 14:58:00 0
Trakya Kalkınma Ajansı 2016 faaliyetlerini anlattı

Trakya Kalkınma Ajansı’nın faaliyetlerinin anlatıldığı kahvaltılı toplantı ajansın toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda, Genel Sekreter Mahmut Şahin, geçtiğimiz 2015 yılının ve yeni yılda gerçekleştirecekleri projelerin değerlendirmesini yaptı.

Trakya Kalkınma Ajansı olarak bölgeye fon, hibe destekleri ve değişik destekler kapsamında hizmet sunduklarını söyleyen Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, bunların yanı sıra Avrupa Birliği gibi TÜBİTAK gibi diğer fonlardan da bölgeye yatırım kazandırmaya çalıştıklarını söyledi.
“12 MİLYONLUK PROJEYİ TRAKYA’MIZA KAZANDIRDIK”
Yatırımların bir tanesinin Avrupa Birliği Projesi olduğunu söyleyen Şahin, “Geçen sene uyguladık, 500 bin avroluk bir proje vardı. O bitmek üzere ama yaklaşık 1,5 - 2 yıldır üzerinde çalıştığımız Avrupa Birliği Projesi vardı. Trakya Bölgesi’nde kariyer merkezleri, üniversitelerimizle beraber kariyer merkezleri kurarak öğrencilerimizi sanayiyle buluşturma noktasında, bölgemizdeki 3 üniversiteyle birlikte öğrencilerimizi iş dünyasına adapte etme amaçlı yaklaşık 12 milyon TL’lik projemizi Trakya’ya kazandırdık. Tabi biz bu projeyi uygulayamayız tek başımıza. Bu sebeple Avrupa Birliği Bakanlığı’yla ve Avrupa Birliği’nin Brüksel’deki normları, kuralları çerçevesinde bu işi ihale etmemiz gerektiğini düşündük" dedi.
Genel Sekreter Şahin, ihalenin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca sonuçlandırıldığını ve ihaleyi Ankara merkezli Ekuris firmasının kazandığını söyledi. Türkiye’nin genel problemlerinden biri olan üniversite ve iş dünyasının buluşması olan sorunu çözecek olmasından dolayı projenin önemli olduğunu söyleyen Şahin, bölge üniversitelerine kariyer merkezleri kazandırılacağının bilgisini verdi.
TRAKYA KALKINMA AJANSI KURULDUĞU GÜNDEN BUGÜNE 60 MİLYON DİREKT HİBE 100 MİLYON DA DOLAYLI OLARAK BÖLGEYE HİBE SAĞLADI
Trakya Kalkınma Ajansı, kurulduğundan bu yana bölgeye toplam hibe desteğinin eş finansmanlarla birlikte 2015 yılı sonlarına kadar 100 milyon TL’ye ulaştığını söyleyen Şahin, “Bütün bu hibe desteklerinde ajansımızın önceliği, bölgemizin maddi ve manevi yönden gücüne güç katmak, hem de Türkiye’ye Trakya Bölgesi’nden başlayarak doğru bir modelleme yaymak istiyoruz. En büyük amaçlarımızdan bir tanesi de bölge genelinde ithalatı olabildiğince azaltıp ihracatı yükseltmek” ifadelerini kaydetti.
Toplantıya, üniversitelere uygulanacak olan kariyer merkezleri projesinin finansmanlarından olan Ekuris firmasının yetkilileri de katıldı.