Çerkezköy'de esnaf odası iş sağlığı ve güvenliği eğitimi düzenleyecek

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan 'İşyerlerinde işveren veya işveren vekili tarafından yürütülec

GÜNDEM 14.01.2016 13:48:00 0
Çerkezköy

Oda Başkanı Bozdağ: “10’dan az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyeri, işverenleri veya işveren vekilleri, İSG hizmetlerini kendileri üstlenmeleri halinde bu eğitimlere katılacaklardır.”dedi.

AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ değişen yönetmelikle ilgili: “Ondan az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde 01/07/2016 tarihi itibariyle başlayacak olan iş güvenliği uzmanı ile işyeri hekiminden hizmet alma yükümlülüğü ile bir kısım iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin işveren veya işveren vekili tarafından yürütülmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemektedir.” Dedi.
İSG EĞİTİMLERİ VERİLECEK
Bozdağ bilgilendirmesine: “10’dan az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyeri işverenleri veya işveren vekilleri, İSG hizmetlerini kendileri üstlenmek istemeleri halinde Bakanlıkça ilan edilen eğitimleri tamamlamak şartıyla işe giriş ve periyodik muayeneler ve tetkikler hariç iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yürütebileceklerdir.” Şeklinde devam etti.
SERTİFİKA VERİLECEK
Eğitimlerin sonunda yapılan protokole istinaden Anadolu Üniversitesi’nce yürütülen bir e-sertifika programı ile katılımcılara sertifika verileceğini kaydeden Bozdağ: “Başvurular da internet ortamında yapılacak. Başvuruların sona ereceği 15 Ocak’a kadar dileyen üyelerimiz başvurularını http://esertifika.anadolu.edu.tr adresinden gerçekleştirebilirler.” Dedi