Edirne halkı referandumda 'evet' dedi

Edirne Belediye Başkanlığı, 27 ayrı noktaya kurduğu sandıklarla 'İçme Suyu Şebekesi, Kanalizasyon, Yağmur Suyu Toplama Kanalı, Atık Su Arıtma Tesisi projelerini sokaklarımızı bir defa kazarak, heps

GÜNDEM 11.01.2016 12:49:00 0
Edirne halkı referandumda

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da, oyunu Şükrüpaşa Mahalle Muhtarlığında kullandı. Referandumdan ise ‘Evet’ çıktı.

REFERANDUM YAPILDI
10 Ocak Pazar günü düzenlenen referandumda Edirne halkı saat 09.30’dan itibaren oylarını kullanmaya başladı. Sabahın erken saatlerinde bağlı bulundukları muhtarlıklara gelen vatandaşlar, ’İçme Suyu Şebekesi, Kanalizasyon, Yağmur Suyu Toplama Kanalı, Atık Su Arıtma Tesisi projelerini sokaklarımızı bir defa kazarak, hepsini aynı anda mı hayata geçirelim?’ sorusuna ’Evet’ veya ’Hayır’ seçeneklerini işaretleyerek, altyapı soruların ne şekilde çözüleceği konusunda söz sahibi oldu.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise oyunu Şükrüpaşa Mahalle Muhtarlığında kullandı. Altyapıdan kaynaklanan sorunlarda yaşanan sıkıntıları Edirne halkının çektiğini ifade eden Gürkan, "Biz demokratik yöntemlerle, Edirne halkının verdiği oylarla göreve geldik. Edirne Belediyesi’ni yönetirken de halkımızın fikirleri almak, halkımızın görüşlerine başvurmak bizim için çok önemli. Bugün, düzenlediğimiz referandumla Edirne halkına; ’İçme Suyu Şebekesi, Kanalizasyon, Yağmur Suyu Toplama Kanalı, Atık Su Arıtma Tesisi projelerini sokaklarımızı bir defa kazarak, hepsini aynı anda mı hayata geçirelim?’ sorusunu soruyoruz. Referanduma katılan vatandaşlarımız ’Evet’ veya ’Hayır’ seçeneklerini işaretleyerek, altyapı sorunlarını ne şekilde çözeceğimiz konusunda bize yön verecek" diye konuştu.
TOPLAM 27 SANDIK KURULDU
Gerçekleştirilen referandumda Edirne Bedensel Engellileri ve Ailelerini Koruma Yardımlaşma Derneği’ne (EBED), Fırınlar Sırtı TOKİ İşmerkezi’ne ve Hıdırağa Toki D-3 A Blok yönetim ofisine birer sandık olmak üzere toplamda 27 sandık kuruldu.
Evinden çıkmakta sıkıntı çeken engelli bireyler de özel donanımlı araçlar ile evlerinden alınıp oy kullandıktan sonra tekrar evlerine bırakılıyor. Ayrıca Edirne Belediye Başkanlığı, görme engelli vatandaşların da rahatlıkla oy kullanabilmeleri için Braille alfabesi ile oy pusulaları hazırlandı.

EVET ÇIKTI
Hafta sonunda yapılan referandum saat 17.00’a kadar sürdü. 17.00’da açılan sandıkların sayımından ‘evet’ oyu çıktı. 10 Ocak 2016 pazar günü gerçekleştirilen referanduma 61 bin 228 vatandaş katıldı. Referandumda 60 bin 226 Evet, 630 Hayır oyu kullanıldı. 372 oy ise geçersiz sayıldı.

Marmara Haber