'Bağımlı olma, özgür ol'

Kapaklı Madde Bağımlılığı Komisyonu tarafından Bağımlılıkla Mücadele Projesi kapsamında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda "BağımlÄ

GÜNDEM 10.01.2016 16:05:00 0

Programa Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, Yeşilay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Şener Çelikayar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Akın Yılmaz, Okul Müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını Yeşilay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Şener Çelikayar yaptı.

 

 

MADDE BAĞIMLILIĞI GELECEĞİMİZİ KARARTIR
Yeşilay Derneğinin bir yıllık çalışmaları hakkında bilgiler veren Çelikayar, "Derneğimiz ülke genelinde yirmi milyonluk bir hedef kitleye ulaşmayı planlamıştır. Bu proje dünyanın en büyük projelerindendir. 500 formatörün yurdun dört bucağında eğittiği ve madde bağımlılığının geleceğimizi karartan en büyük tehlikelerden biri olduğu düşüncesi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tekirdağ ilimizde de altı formatörümüz tarafından çalışmalarımız şevkle sürdürülmektedir." diye konuştu.

 

 

GÜN GEÇMESİN Kİ BİR GENCİMİZ MADDE BAĞIMLILIĞI NEDENİ İLE ÖLMESİN
Şener Çelikayar, “Can insana verilmiş bir emanettir. Bu kıymetli bir varlığı en güzel şekilde koruyup gözetmekle mükellefiz. Bu gün gençlerimizin içinde bulunduğu madde bağımlılığı sorunu her geçen gün biraz daha geleceğimizi tehdit etmeye devam etmektedir. Gün geçmesin ki bir gencimiz madde bağımlılığı nedeni ile ölmesin. Aileler göz yaşlarına boğulmayıp, acılar yaşanmasın. İşte böylesine gençlerimizin geleceğini karartan madde bağımlılığı konusunda herkese görevler düşmektedir. Bu gün burada aynı amaçla bir araya gelmiş olmamız da karanlık içerisinde yakılmış bir ışık olabilir. Yarınlarımızı tehdit eden bu çıkmazdan el birliği ile çıkmamız gerekmektedir. Çünkü bu gençler bizim gençlerimiz ve bu gençler bizim yarınlarımızdır." ifadelerine yer verdi.
ŞARZI BİTMEZ AİLE İLGİYLE İZLENDİ
Program İrfan Fatma Mandalı İlkokulu Rehber Öğretmeni ve Yeşilay Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Formatörü Dilek Önsel’in, madde bağımlılığının meydana getirdiği olumsuzluklarla ilgili konuşması ile devam etti. Programda daha sonra, Ayık Yaşamda Buluşalım Derneği Bağımlılık Danışmanı Oğuz Okur ve Cihan Savaş öğrencilere madde bağımlılığının zararlarından bahsetti. Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından 'şarjı bitmez ailesi' adlı oyun sahnelendi. Madde bağımlılığının diğer bir örneği olan bilinçsiz internet kullanımının aile fertlerini birbirlerinden kopuk bir dünyaya itmesini konu edinen oyun ilgi ile izlendi. Program, 'The sigara" ve 'Organlar konuşuyor' adlı oyunların sahnelenmesi ile son buldu.
Haber / Ahmet KARDEŞ