MHP'den Edirne Belediye Başkanı'na referandum desteği

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Başkanı Hakan Özkan, Edirne'nin altyapı projesini desteklediklerini, çalışmaların bir an önce başlanması ve konuyla ilgili referanduma halkın katılması gere

GÜNDEM 7.01.2016 15:20:00 0
MHP

MHP Edirne İl Başkanı Hakan Özkan, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, Edirne ve ülke gündemi ile ilgili bazı konularda görüşlerini paylaştı. Edirne’nin altyapı çalışmalarına bir an önce başlanması ve konuyla ilgili referanduma halkın katılması gerektiğini vurgulayan Özkan, “Edirne Belediye Başkanlığı’nın yapacağı alt yapı çalışmaları ile ilgili olan projeyi sonuna kadar destekliyoruz. Belediye Meclis üye arkadaşlarımızın da daha önceden aldığımız karar gereği Belediye Başkanına desteklerimizi açıkladılar. Edirne’de bulunan tüm vatandaşlarımıza ve partililerimize sesleniyoruz, 10 Ocak’ta yapılacak olan referanduma katılmalarını ve lehte oy vermelerini talep ediyoruz. Çünkü Bu Edirne’miz için hayati öneme sahip, önümüzdeki belki 50-100 yıl problemini çözecektir. Bunun sıkıntısı olacaktır, tabi ama buna katlanmak zorundayız. Çocuklarımızın geleceği söz konusu bunlar düşünüldüğünde yapılmasının zorunlu olduğunu düşünüyoruz” dedi.

“KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ VAR”
Anayasa uzlaşma komisyonu tekrardan kurulması için değerlendirmelerde bulunan Özkan, “1 Kasım sonrasında iktidar partisinin tekrar yeni bir anayasa yazılması yönünde siyasi partilere ziyaretleri oluyor. MHP yeni bir anayasa yazılmasına karşı değil, fakat kırmızı çizgilerimiz var, bu milletin kırmızı çizgileri var. Bunları dokunulmaması kaydıyla, yeni anayasanın çağın gerektirdiği şekildi yeniden düzenlenmesine karşı değildir. MHP bu noktada yeniden düzenlenmesine destek verecektir, yalnız anayasanın ilk 4 maddesinin kesinlikle tartışma konusu bile yapılmasına müsaade etmeyeceğiz, bunun için gerekli bütün çalışmaları yapacağız, bedeli ne olursa olsun bu konun arkasında duracağız” ifadelerini kaydetti.