Kaymakam Kubilay ziyaretlere devam etti

2016'nın ilk ziyaretini önceki gün STK'lara (Sivil Toplum Örgütleri) yapan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay dün de eski Meslek Yüksek Okulu binasında hizmet veren Halk Eğitim Merkezi, Rehabilitasyon ve

GÜNDEM 5.01.2016 17:06:00 0
Kaymakam Kubilay ziyaretlere devam etti

2013 Ağustos tarihinde Çerkezköy’de göreve başladığın söyleyen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “Ben burada göreve başladığımda ilçemizin bir Rehberlik Araştırma Merkezi yoktu. Bunun için çalışmalar başlattık ve sonunda ilçemize bir Rehberlik Araştırma Merkezi kazandırdık. Bunun için çok mutluyuz” dedi.

 

 

 

CANLA BAŞLA ÇALIŞTINIZ

Eski meslek yüksek okulu binasında faaliyete başlayan Halk Eğitim Merkezi, Rehabilitasyon ve Araştırma Merkezi ile Halk Kütüphanesi’nin olduğu binanın daha önceden kömürle ısındığını hatırlatan yetkililer buranın Çerkezköy Sanayi ve Ticaret Odası, Çerkezköy Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla hem doğalgazlı sisteme geçtiğini hem de binanın gerek içerisinde gerekse dışarısında düzenlemeler yapıldığını belirttiler. Bu çalışmalar esnasında binayı zaman zaman ziyaret etiğini söyleyen Kaymakam Kubilay “Sizlerin burada canla başla çalıştığınızı gördüm. Buranın bu hale gelmesinde bütün imkanlar seferber edildi. Bizler buranın bu hale gelebilmesi için bir taraftan keşif yaptık. Bir taraftan da tadilat yaptık. Buraya keşif gelmeden önce biz birçok çalışmayı tamamlamıştık. Çok hızlı bir sürede bu hale geldi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Müdürlüğümüzün katkılarıyla hızlı bir çalışma oldu. Çatı konusunda bir sıkıntımız vardı. Bu durumu Kültür ve Turizm bakanlığımıza bildirmiştik. Bugün o eksikliğimizin de giderildiğini gördük. Bizler okula giderken veya üniversiteye hazırlanırken böyle bir kütüphanemiz yoktu. Burada çok hızlı bir çalışma ve dönüşüm gerçekleştirdik. Öyle ki burada görevli olan arkadaşlarımız bile bu çalışmaları gazetelerden öğrendiler ve kendileri de buranın bu hale gelmesinde büyük emek sarf ettiler ” dedi.

 

 

 

BAŞARI BELGESİ VERDİ

Çerkezköy’e kazandırılan kütüphanede büyük çaba sarf eden görevlilere teşekkürlerini ileten Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Hülya Gümüş ve Müzeyyen Hacıoğlu’na birer başarı belgesi verirken, “Aslında bu başarı belgesini burada çalışan herkes sonuna kadar hak ediyor.”dedi. Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’da Rehberlik araştırma merkezinin şehrin merkezine taşınmasının çok önemli bir kazanım olduğuna dikkat çekerek bunun için çaba sarf eden herkese teşekkür etti.

BİNAYA ASANSÖR İSTEDİLER

Rehberlik araştırma Merkezinin faaliyet gösterdiği binaya engelli vatandaşların daha kolay girip çıkabilmeleri ve daha iyi hizmet alabilmeleri için bulundukları binanın bir asansöre ihtiyacı olduğunun hatırlatılması üzerine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da “Evet haklısınız buraya bir asansör lazım. Bunun için gerekli çalışmaları hemen başlatacağız. Kültür Bakanlığımıza bu durumu hemen ileteceğiz.” dedi.

EN ÇOK ÇERKEZKÖY OKUYOR

Faaliyete geçen kütüphaneyle ilgili olarak Kaymakam Kubilay “Bu binamızı afişlerle donatalım. Bu afişlerde “En Çok Çerkezköy Okuyor” yazsın. Halk Eğitim Merkezimiz neredeyse 2 yıl önce 31 Ocak 2014’te burada faaliyete başladı. Buradaki kurslarımıza katılan vatandaşlarımız aynı zamanda bir birleriyle de kaynaşma ve tanışma imkanı buluyorlar. Biz 2 yılda bin kurs 20 bin kursiyer hedefi belirlemiştik ama daha bu süre dolmadan bin 200 kurs, 24 binde kursiyere ulaştık. Bu önemli bir başarıdır. Bu konuda sivil toplum kuruluşları da bizlere çok yardımcı oldular. Onlara da çok teşekkür ediyoruz” dedi.

BU BİNA BİZE YETMEZ

Çerkezköy’ün sürekli göç aldığını da vurgulayan Kaymakam Kubilay “Burası çok fazla göç alan bir ilçe. Vatandaşlarımızı bir arada tutacak ve kaynaştıracak faaliyetlere ihtiyaç var. Aynı zamanda burada kursa katılan vatandaşlarımız nitelikte kazanıyor. Bu kazanımlar daha sonra bir işe girdiklerinde ekonomik olarak katkı sağlıyor. Burada öğrencilerimiz üniversite sınavları için kurs görüyor. Binamız ilerleyen zamanlarda bize yerli olmayacak. Bunun için girişimlerde bulunup Çerkezköy’e yeni bir halk eğitim binası kazandırmayı hedefliyoruz. Bunu için şuanda kafamızda bir yer var. İnci Narin Yerlici İlkokulu’nun oradaki alan bizim için çok uygun bir yer olacaktır. Buraya bir halk eğitim merkezi yapılabilmesi için girişimlerde bulunacağız” dedi.

KURSLARI ZİYARET ETTİ

Kaymakam Kubilay yaptığı bilgilendirmelerin ardından vatandaşların eğitim gördüğü kursları da ziyaret etti. Burada üniversiteye hazırlanan öğrenci sınıflarını, ilkokul birinci sınıftan orta sona kadar öğrencilerin eğitim gördüğü satranç kursunu, el sanatları ve rölyef kurslarını tek tek dolaşan Kaymakam Metin Kubilay, kursiyerlerle de sohbet etti. Kaymakam Kubilay, son olarak Rehberlik Araştırma Merkezi eğitimcilerinin yaptığı sunumu dinledi.

Haber/Onur AYDIN