Savaşın kazananı olmaz!

Kapaklı Belediye Meclisi 2016 yılının ilk toplantısı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

GÜNDEM 5.01.2016 16:50:00 0
Savaşın kazananı olmaz!

Toplantı öncesi gündeme dair konuşan Başkan Mandalı, “Unutmamalıyız ki savaşın kazananı olmaz. Fakat son yıllarda bölgede Müslümanlar üzerinden oynanan politik oyunlar nedeniyle insanlar vatanlarını terk etmek zorunda kalıyor. Eğer kendimize çeki düzen vermezsek biz de bu bataklığın içine sürükleniriz” dedi

 

 

2015’TE ÜZÜNTÜLÜ GÜNLER GEÇİRDİK
Dün saat 14.00’da başlayan toplantıya meclis üyelerinden Mustafa Çetin, Erol Özkan, Salih Bezgin ve Bülent Eres katılmadı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce konuşan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Bir yılı daha geride bıraktık. 2015’te üzüntülü günler geçirdik. Bu üzücü olaylar 2016’ya da sarkmış durumda. Ülkemizin batı kesimlerindeki huzuru, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde göremiyoruz” dedi.

 

 

KENDİMİZE ÇEKİ DÜZEN VERMELİYİZ
Orta Doğu’da yaşanan olaylar hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Mandalı, “Unutmamalıyız ki savaşın kazananı olmaz. Fakat son yıllarda bölgede Müslümanlar üzerinden oynanan politik oyunlar nedeniyle insanlar vatanlarını terk etmek zorunda kalıyor. Ülkelerinden göçe zorlanıyorlar. Buradaki Müslümanlar, kurtuluşu Hıristiyan ülkelerinde arıyorlar. Suriyeli vatandaşlar, Avrupa’ya gitme derdindeler. Devlet büyüklerimizin bir an evvel bu duruma el atması gerekiyor. Suudi Arabistan ve İran’da yaşanan olaylar malum. Eğer kendimize çeki düzen vermezsek biz de bu bataklığın içine sürükleniriz” ifadelerini kullandı.

ÖZERKLİK İSTEYENLERE MÜSAMAHA GÖSTERİLMEMELİ

Başkan Mandalı’nın ardından söz alan Meclis Üyesi İrfan Demir ise “İslamiyet tek hak dinidir. Barış, sevgi ve kardeşlik dinidir. Bugün Orta Doğu’da yaşananlar İslam dininin değil, tüm insanlığın sorunudur. Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde vatanına milletine sadık olan vatandaşlarımızı kucaklıyoruz. Hiçbir zaman ötekileştirmeden hepsini bu ülkenin birer vatandaşı olarak görüyoruz. Fakat bu ülkenin askerine, savcısına, polisine ya da mülki amirine kurşun sıkan ve özerklik isteyenlere müsamaha gösterilmemelidir” diye konuştu.
HİSSE SATIŞLARI GÖRÜŞÜLDÜ
Konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Küçük çaptaki belediye hisselerinin, ortaklarına satılmasına ilişkin gündem maddeleri oy birliği ile kabul edilirken; Cumhuriyet Mahallesi 1202 ada 30 parselde bulunan 453,73 metrekarelik belediye hissesinin satışına ilişkin gündem maddesi ise görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi.
SÖZLEŞMELİLERE TAVAN ÜCRET VERİLECEK
Kaz Dağı ve Marda Dağı Belediyeler Birliği’nin birlik üyeliğine daveti konulu gündem maddesinin görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildiği toplantıda daha sonra çalıştırılacak sözleşmeli personeller ve ücretlerinin görüşülmesine geçildi. Sözleşmeli personellere tavan ücret üzerinden ödeme yapılması oy birliği ile kabul edildi.
DENETİM KOMİSYONU OLUŞTURULDU
İnsan Kaynakları Müdürlüğü’nün ‘Boş Kadro Değişikliği’ konulu dilekçesinin oy birliği ile kabul edildiği toplantıda belediyedeki boş kadro değişiklikleri de oy birliği ile karara bağlandı. 1530 ada için talep edilen imar planı değişikliğinin İmar Komisyonu’na gönderildiği toplantıda daha sonra Denetim Komisyonu seçimi yapıldı. Yapılan gizli oylama sonucu Denetim Komisyonu’na İbrahim Aktürk, Ufuk Bayraktar, Ender Dubaz, Mustafa Serat ve Muzaffer Yıldıran seçildi. Toplantıda Meclis’in Ağustos ayında tatil yapmasına karar verildi. Toplantı bir önceki oturumda Plan ve Bütçe ile İmar Komisyonlarına havale edilen konuların karara bağlanması ile sona erdi.
Haber / Ahmet KARDEŞ