Allah korudu!

Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri'nin çatısı, tüm Trakya Bölgesi'ni etkisi altına alan yoğun kar yağışına dayanamadı. Olayın, pazarın kurulduğu saatlerde meydana gelmemesi büyük bir fela

GÜNDEM 4.01.2016 16:48:00 0
Allah korudu!

Çerkezköy Belediye eski başkanlarından Mehmet Uz döneminde faaliyete geçen Kapalı Pazar Yeri’nin çatısı, yoğun kar yağışı nedeniyle çöktü. Tavanda biriken karın ağırlığını taşıyamayan Pazar Yeri çatısının gece saatlerinde çöktüğü belirtildi. Sabah erken saatlerde Pazar Yerine gelen Çerkezköy Belediyesi ekipleri, çöken çatıyı sökmeye başladı. Haberi alır almaz Pazar Yerine koşan Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanı Cevdet Aydemir ise “Allah’tan bu olay, pazarın kurulduğu saatlerde meydana gelmedi. Allah korudu” dedi.

 

BURASI ÖMRÜNÜ GÖTÜRMÜŞ BİR PAZAR YERİ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Cevdet Aydemir, “Pazar günü bizim pazarımız vardı. Eğer bu felaketi pazarın kurulduğu saatlerde yaşasaydık, inanılmaz derecede büyük bir felaket yaşayacaktık. Yani Cenab-ı Allah korudu. Allah’ımıza şükürler ediyoruz” dedi. Çerkezköy Belediyesi yetkililerine seslenen Aydemir, “Burası ömrünü götürmüş bir Pazar Yeri, Aynı zamanda çürümüş. Burasının elden geçirilmesi gerekiyor. Bir an önce tadilata sokulsun burası ve esnafımızın mağduriyetini bir an önce gidersinler” diye konuştu.

 

BUNUN VEBALİNİ KİM ÇEKECEKTİ?

Binlerce vatandaşın Pazar Yeri’ne geldiğine dikkat çeken Cevdet Aydemir, “Müşterilerimiz bu çatı altından gidip geliyordu. Bu savcımızın eşi, emniyet müdürümüzün eşi, bizim eşimiz, sizin eşiniz ya da çocuklarınız olabilirdi. İnanılır gibi değil. Bu felaketi pazarın kurulduğu saatlerde yaşasaydık, binlerce insan bu çatının altında gömülürdü.

 

 

Bunun vebalini kim çekecekti, sorumlusu kim olacaktı? Bir an önce bu pazarın iyileştirilmesi için mücadele edilmeli” açıklamalarında bulundu.
Haber / Ahmet KARDEŞ