Yılın ilk toplantısı yapıldı

Çerkezköy Belediye Meclisi, 2016 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. İlçeye yarı olimpik yüzme havuzu yapılabilmesi için 1570 ada 5 parselde bulunan spor alanının Büyükşehir Belediyesiâ

GÜNDEM 4.01.2016 16:35:00 0
Yılın ilk toplantısı yapıldı

Çerkezköy Belediye Meclisi 2016 yılının ilk toplantısını Meclis Toplantı Salonu’nda Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “2016 yılının başta Çerkezköy olmak üzere tüm ülkeye hayırlı olmasını temenni ediyorum. 2015 yılında olduğu gibi 2016 yılında da kararlılıkla çalışacağız. Alacağımız kararların Çerkezköy’ümüz için hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

 

MECLİS AĞUSTOS’TA TATİL YAPACAK
Konuşmaların ardından geçilen toplantının ilk gündem maddesinde 2016 yılında Mahalli İdareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait yapım, bakım, onarım, taşıma, aynı ihtiyaçlar ve personel temini konularının belediyece karşılanıp karşılanmayacağı konusu görüşüldü. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Toplantı, Çerkezköy Belediye Meclisi’nin tatil ayının belirlenmesine ilişkin konunun görüşülmesi ile devam etti. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2016 yılında Ağustos ayında tatil yapacağını ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay, "Büyükşehir Belediye Meclis üyelerimize de zorluk olmaması açısından Çerkezköy Meclisi’nin de Ağustos ayında tatil yapmasını öneriyorum" dedi. Çerkezköy Belediye Meclisi’nin 2016 yılında Ağustos ayında tatil yapması oy birliği ile kabul edildi.
DENETİM KOMİSYONU OLUŞTURULDU
Toplantıda daha sonra Denetim Komisyonu’nun belirlenmesine geçildi. AK Parti Grubu’nun Yapılan gizli oylama sonucu CHP grubundan Ali Çalışkan, Uğur Erem ve Rağbet Erol ile AK Parti grubundan Ahmet Çetin ve Turgut İleri Denetim Komisyonu’na seçildi.
ENGELLİLERE YARDIMA DEVAM
2015 Mali Yılında olduğu gibi 2016 Mali Yılında da ihtiyaç sahibi engellilere yardım edilmesi kapsamında şartları taşıyan engelli vatandaşlara aylık 450 Lira yardımda bulunulması konusu oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
SÖZLEŞMELİ PERSONEL ÜCRETLERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Toplantıda daha sonra belediyede boş ve dolu kadrolarda derece değişiklikleri görüşüldü. Boş bulunan 2 adet kadroda derece değişikliği yapılması ile dolu bulunan 7 adet kadroda derece değişikliği yapılması konusu oy birliği ile kabul edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise sözleşmeli personel çalıştırılması ve ücretlerinin tespiti konusu görüşüldü. Belediyede teknik hizmetlerde çalıştırılacak olan sözleşmeli personellere taban ücret ile tavan ücretin ortalamasının hesaplanarak ödenmesi; diğer sözleşmeli personellere de tavan ücret ödenmesi oy birliği ile karara bağlandı.
KULENİN ÜCRET TARİFESİ BELİRLENECEK
Toplantıda daha sonra ilçenin muhtelif noktalarındaki 14 belediye hisselerinin hisse maliklerine satışı görüşülerek, oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Toplantı İstasyon Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Verici İstasyonu’ndan faydalanacak yerel ve ulusal yayın kuruluşlarına uygulanacak ücret tarifesinin görüşülmesi ile devam etti. Konuyla ilgili konuşan Başkan Akay, “Çaylak Sokak’ta bulunan verici istasyonu ömrünü tamamlamıştı. Biz de o bölgede yeni kulenin yapımını tamamladık. Ulusal ve yerel yayın kuruluşların yeni yerlerine taşınması için ücret tarifesinin belirlenmesi gerekiyor” dedi. Verici İstasyonu ücret tarifesi görüşülmek üzere Tarife Komisyonu’na havale edildi.
YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU YAPILACAK
Toplantının son gündem maddesinde Cengiz Topel Caddesi’nde yarı olimpik yüzme havuzu yapılabilmesi için bölgede bulunan spor alanının Büyükşehir Belediyesi’ne devri konusu görüşüldü. Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun yanı sıra bir de açık tenis kortu yaptıracaklarını söyleyen Başkan Vahap Akay, “Ocak ayında devir teslim işini halledip projenin Büyükşehire teslim edilmesini ve Şubat ayında da ihaleye çıkılmasını planlıyoruz” dedi. 1570 ada 5 parselde bulunan spor alanının Büyükşehire bedelsiz devri oy birliği ile karara bağlandı. Meclis Ocak ayı 2. oturumunu 7 Ocak Perşembe günü saat 14.00’da yapacak.
Haber / Ahmet KARDEŞ