Trakya beyaza büründü

Tekirdağ Edirne ve Kırklareli Pazar sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle beyaza büründü. Trafikte araçlar güçlükle ilerlerken, belediye ekipleri yollarda tuzlama çalışmalarına başladı.

GÜNDEM 3.01.2016 18:22:00 0
Trakya beyaza büründü

Edirne’de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı kenti kısa sürede beyaza bürüdü. Cadde ve sokaklar karla kaplanırken, trafikte çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi. Edirne Belediye ekipleri yolların kapanmaması için ve araçların rahat ilerleyebilmesi için ana arterler üzerinde tuzlama çalışmalarına başladı. Hafta sonu olması nedeniyle Edirneliler evlerinden ayrılmazken, bazıları da karlı manzara da hatıra fotoğrafı çektirdi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 5 derece olduğu kentte kar yağışının devam edeceği bildirildi.

 

 

ÇORLU KARA BÜRÜNDÜ

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde başlayan kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Sıfırın altında 5 derece olan soğuk havada başlayan kar yağışı kısa sürede ilçeyi beyaza bürüdü. Karayolları ve belediye ekipleri yollarda kar küreme ve tuzlama çalışmalarına başladı. Çorlu Havaalanı’nda yapılması planlanan eğitim uçuşları da kar yağışı nedeniyle iptal edildi.

 

KIRKLARELİ DE KARLA UYANDI

Kırklareli’nde kar yağışı ise sabah 05.00 sıralarında başladı. Kısa sürede çatılar ve araçların üzeri beyaza büründü. Hava sıcaklığının sıfırın altında 4 dereceye kadar düştüğü Kırklareli'nde kar yağışının artarak devam edeceği bildirildi. Kırklareli Belediyesi de  kar nedeniyle başladığı tuzlama ve küreme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Kar yağışı bugünde tüm Trakya’da devam edecek. Kırklareli ve Edirne’de hafif şiddetli kar yağışı beklenirken, Tekirdağ genelinde karla karışık yağmur bekleniyor. Hava sıcaklığı ise bölgede sıfırın altında olacak.