Edirne'de Sarıkamış yürüyüşü!

Kars Sarıkamış Allahuekber Dağları'nda şehit olan 90 bin asker, ölümlerinin 101'inci yılında Edirne'de anıldı.

GÜNDEM 3.01.2016 18:07:00 0
Edirne

Kars Sarıkamış Allahuekber Dağları'nda şehit olan 90 bin asker, ölümlerinin 101'inci yılında Edirne'de anıldı. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü önünde toplananlar, kar yağışı altında yaklaşık 5 kilometre yürüdükten sonra Atatürk Anıtı'nda şehitleri andı. Kars Sarıkamış İlçesi'nde Allahuekber Dağları'nda 1915 yılında şehit olan 90 bin asker için Edirne'de anma programı düzenlendi. Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü toplanan yaklaşık 300 kişilik kalabalığın yanı sıra yürüyüşe Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Serhat Ocak, kurum müdürleri, Muharip Gaziler ve öğrenciler katıldı. Kar yağışına rağmen Atatürk Bulvarına ay yıldızlı atkı ve berelerle çıkan grup, ellerinde "Sarıkamış Şehitlerini Anıyoruz" yazılı pankart taşıdı.

SARIKAMIŞ TÜRK ASKERİNİN KAREKTERİNİ TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZDIĞI BİR SEMBOLDÜR

Yaklaşık 5 kilometre yürüyen kalabalık daha sonra Atatürk Anıtı'na geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından konuşan Edirne Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Serhat Ocak, Sarıkamış'ın bir sembol olduğunu ifade ederek, şöyle dedi:

"Tarih böyle bir inançlı bir ordunun bir dağ yamacında karların arasında kitleler halinde donup cennete gittiklerini hiçbir zaman unutmayacak. Sarıkamış Türk askerinin her şart altında irade, cesaret ve disiplinden oluşan karakterini nasıl muhafaza ettiğini tarihe altın harflerle yazdığı bir semboldür. Sarıkamış, "cennete gitmenin bir anahtarıdır." Bir asır önce toprağa kar altında düşen vatan sevdalısı kardelenlerimizi saygıyla anıyoruz."

Konuşma ardından programa katılanlara Edirne Kızılay Şubesi tarafından sıcak çorba dağıtıldı.