Gurbetçi kız kardeşlerin Atatürk sevgisi

Hollanda'nın Utrecht şehrinde yaşayan Trabzonlu bir ailenin 11 yaşındaki kızları Sude Meriç ile 5 yaşındaki kızları Ela Feraye ikinci el pazarında gördükleri Atatürk büstünü harçlı

GÜNDEM 31.12.2015 09:34:00 0
Gurbetçi kız kardeşlerin Atatürk sevgisi

Hollanda'ya ilk giden gurbetçi Türk ailelerinden birinin hayatını kaybetmesi ve eşyalarının ikinci el eşya toplayanlara satılması sonucu bu ailenin yıllar önce götürdüğü Atatürk büstü ikinci el pazarına düşürdü. Hollanda da yaşayan iki küçük kız kardeşte ikinci el eşya pazarında gördükleri Atatürk büstünü satın aldı. Yaşları 11 ve 5 olan küçük Atatürkçüler Sude Meriç ile Ela Feraye bu büstü satın aldı.

 

 

Anneleri Esma Çavuşoğlu’nu da ikna eden minikler daha sonra Atatürk’ün el yapımı büstünü, Facebooktan gördükleri Çanakkale Müzesine  hediye etmeye karar verdi. Müzenin son gününde yanlarına aldıkları, Atatürk büstü ile müzeye gelen Sude Meriç ile Ela Fereye müze sahibi Bülent Türker’e hediye ettiler.

 

 

ANNE OLARAK ÇOK MUTLU OLDUM

Anne Esma Çavuşoğlu çocuklarının bu tavrı nedeniyle çok mutlu olduğunu belirtirken, “Çocuklarıma küçükten beri Atatürk sevgisi vermiştim. Eskicide gördükleri Atatürk büstünü almışlar ve  Facebook’tan takip ettikleri  Çanakkale müzesine hediye etmeye karar vermişler. Ben de anne olarak çok mutlu oldum. Gece gittik  Bülent Bey bizi çok iyi ağırladı. Çocuklara kitaplarını imzaladı. Diplomalarını verdi ay yıldızlı kolyeler hediye etti. Çok mutlu oldum. Bu müze gerçekten muhteşem görülmeğe değer ve  burada her şey ücretsiz.”dedi.

 

 

İLK KEZ GÖRÜYORUM

Müze sahibi Bülent Türker ise  ben bu düşüncelerine hayran kaldım. Atatürk’ün ender  görülen  heykellerinden biri. İlk kez görüyorum. Genç kardeşlerime teşekkür ediyorum. Böyle gençlerle gurur duyuyorum. Onlar bizim geleceğimiz.”ifadelerini kullandı.