Tarıma dayalı yatırımlar yüzde 50 destekleniyor

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriye Sarıkoca, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının 9. Etabı kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan işletmeleri ziya

GÜNDEM 30.12.2015 15:02:00 0
Tarıma dayalı yatırımlar yüzde 50 destekleniyor

Sarıkoca, hibe desteği alacak olan Hayrabolu’daki Tarar Un ve Gıda İşletmeleri Ltd.Şti. 'ye ait tohum eleme ve paketleme tesisi ile Malkara’daki  Sarıyar Mahallesi’nde Mehmet Rengin'e ait süt sığırcılığı tesisini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

YÜZDE 50 HİBE DESTEĞİ VAR

Kırsal Kalkınma çalışmalarının önemi ve çalışmalar hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriye Sarıkoca, "Bakanlığımız, Kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, Tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi amaçlarına yönelik olarak Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı uygulamaktadır. Program kapsamında Bakanlıkça belirlenen kurallar ve kısıtlar dahilinde tarıma dayalı yatırımlar yüzde 50 hibe desteği ile desteklenmektedir. "dedi.

BENZER PROJELER DESTEKLENMEYE DEVAM EDECEK

İşletme sahiplerini çalışmalarındaki özveriden dolayı tebrik eden İl Müdürü Sarıkoca, başta tarımsal yatırımcılar olmak üzere bu ve benzer projelerde emeği geçen herkese teşekkür ederek, benzer proje uygulamalarının yapılması için Tekirdağ yatırımcılarını cesaretlendirmeye ve desteklemeye devam edeceklerini belirtti.