Otobüs firmaları da yılbaşı beklentisi içinde

2016 yıl tatilinin 4 gün olması dolayısıyla Çerkezköy'deki otobüs firmaları yeni yıl beklentisi içerisine girdi. Otobüs firmalarının temsilcileri bugüne kadar talep gelmediğini ancak perşembe günü

GÜNDEM 28.12.2015 16:52:00 0
 Otobüs firmaları da yılbaşı beklentisi içinde

Otobüs firmaları yetkilileri, 4 günlük yılbaşı tatili nedeniyle okullarında tatil olmasıyla birlikte birçok ailenin yakın il ve ilçelerdeki eş dost ve akrabalarına gitmesini beklediklerini kaydetti. Otobüs firması işletmecileri, yeni yıla vatandaşların aileleriyle birlikte girmek istemesi nedeniyle, yeni yıl öncesi son iki gün terminalde yoğunluk yaşanabileceğini kaydettiler. 

YAKIN YERLER TERCİH EDİLİYOR

 Çerkezköy’de uzun yıllar Truva ve Kamil Koç Otobüs firmalarının müdürlüğünü yapan Necdet Çalışkan, 4 günlük yılbaşı tatilini değerlendirmek isteyenlerin olacağını ancak onlarında uzak yerlere değil de yakın il ve ilçelerde bulunan akraba,eş dostlarına gitmeyi tercih edeceklerini savundu. Çalışkan, “Yıllardır bu sektörde hizmet veriyoruz. Bayram ya da yılbaşı tatillerinin uzun olduğu dönemlerde vatandaşlarımızın bir çoğu hem bu fırsatı değerlendirmek hem de akraba ya da eş, dostlarıyla birlikte olmak için tatili değerlendirme yoluna gidiyor. Bu yıl, 2016 yıl başı tatilinin de hafta içine gelmesiyle birlikte cumartesi pazarla birlikte toplam 4 gün tatil var. Uzak il ve ilçelere olmasa da  vatandaşlarımız yakın il ve ilçelerde bulunan akraba, eş dostlarına gitmeyi tercih edeceklerini düşünüyorum. Şu anda otobüsler normal doluluk oranlarda  seferlerini  sürdürüyor. Perşembe günü yoğunluk yaşayabiliriz. Çerkezköy’de hizmet veren otobüs firmaları bayramlarda olduğu gibi yeni yıl tatilinde de halkımıza eksiksiz hizmet verecek kapasitede yeterli ve donanımlı otobüslere sahiptir.”dedi.

Haber/Seyit SÜREN