Şarköy'deki Tarihi Osmanlı Hamamı restore edildi

Trakya Kalkınma ajansı tarafından desteklenen, Şarköy'de bulunan Osmanlı Hamamı'nın 'restorasyon ve turizme kazandırılması' projesi kapsamında Şarköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyü

GÜNDEM 28.12.2015 12:54:00 0
Şarköy

Şarköy Osmanlı Hamamı’nın açılış töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, geçmişin izinde geleceğe yürüdüklerini dile getirerek, “Tekirdağ’da bulunan 623 tane tarihi yapıyı bir bir envanterini çıkarıp masaya yatırdık. Şarköy’de de ecdadımızın bize miras bıraktığı ve gerçekten sahip çıkılması gereken, restore edildiği zaman da gurur duyacağımız tesisleri tekrar geri kazandırmayı plan ve program dahilinde programımıza aldık. Şarköy’de özellikle Uçmakdere’den başlayıp Gaziköy, Güzelköy, Eriklice ve Tepeköy’ü de içine alan Miras Atölyesi’nin 2. Etabı projemiz var. Uçmakdere’yi ekoköy yaparak, 52 tescilli binanın restorasyon planını yaparak, orada yapacağımız öncülükle bu mahallelerimizi kalkındıracağız.”dedi.

 

 

 

İlçeleri ayırt etmediklerini vurgulayan Albayrak, “Şuna emin olalım, biz bir proje yaptığımız çarpı 11 diyoruz. 11 ilçemizi de düşünüyoruz. Süleyman Başkan ekibi ile birlikte Şarköy'de önemli çalışmalar yapıyoruz. Biz de başkanın yetmediği yerde her zaman arkasındayız. 2018’in sonuna kadar Şarköy için verdiğimiz bütün sözleri yerine getireceğiz. Bu tarihi hamamın restore edilmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum, hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

KURDELA KESİLDİ

Şarköy Kaymakamı Hamdi Üncü, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Trakya Kalkınma ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin de birer konuşma yaparak restore edilen tarihi hamamın hayırlı olması temennisinde bulundular. Konuşmaların ardından kurdela kesilerek açılış gerçekleştirildi. Başkan Albayrak diğer protokol üyeleri ile birlikte tarihi hamamı gezerek incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

Marmara Haber