Pakize Narin Anadolu Lisesi'nin 8 yetim kardeşi var!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Her sınıfa yetim kardeş' projesi kapsamında Çerkezköy Pakize Narin Anadolu Lisesi'nde 8 yetim öğrenciye destek veriyor.

GÜNDEM 27.12.2015 16:02:00 0
Pakize Narin Anadolu Lisesi

Çerkezköy Pakize Narin Anadolu Lisesi’nden, 10/E ve 10/B sınıfı bir yetim öğrenci,11/D ve 11/ E sınıfı 1 yetim öğrenci,12/A ve 12/B sınıfı bir yetim öğrenci,10/D sınıfı bir yetim öğrenci,10/A sınıfı bir yetim öğrenci,10/B sınıfı bir yetim öğrenci,10/C sınıfı bir yetim öğrenci,11/B sınıfı bir yetim öğrenci olmak üzere toplam 8 yetim öğrenciye bir yıl boyunca her ay adlarına bankalarda açılan hesaplarına 100 TL yatırılıyor.

YARDIM BAŞKANI

Çerkezköy Pakize Narin Anadolu Lisesi Müdürü Veysel Doğruyol katıldıkları proje ile ilgili olarak, “Milli Eğitim Bakanlığımızın projesine biz de okul olarak katıldık. Okulumuz öğrencileri 8 öğrenciye  katkı sağlıyor. Kampanya kapsamında 10/D sınıfımız sınıf öğrencilerinden Yasin Uz başkanlığında,11/E sınıfımız Erdem Kurt başkanlığında,10 A sınıfımız Nuray Özkök başkanlığında, 12/A ve B sınıflarımız Sevda Akhisar başkanlığında,10/B sınıfımız Selin Kubat başkanlığında, 10/C sınıfımız Fatma Eğibi başkanlığında,11/D sınıfımız Müjde Nurbalcı Denizli başkanlığında,11/B ve E sınıfları da Ecenur Güneş başkanlığında kendi aralarında her ay 100 lira toplayarak, belirledikleri yetim öğrencilerin banka hesaplarına paraları kendileri yatırıyor.”dedi.

ÖĞRENCİLER DİĞER SORUNLARINA DA YARDIMCI OLUYOR

Bu desteklerin bir yıl süreceğini belirten okul Müdürü Veysel Doğruyol, şöyle devam etti: “Kampanyaya katılan sınıflarımızın kampanyada bu işin başkanlığını üstlenen öğrencilerimiz sınıfça yardımda bulundukları öğrencilerle de görüşmeler yaparak diğer sorunlarının çözümü konusunda da yardımcı oluyorlar. Bu kampanya kapsamında yardım edilen öğrencilerin anne ve babaları yok her biri devlet yurtlarında kalan öğrenciler.Bu nedenle bakanlığımızın bu anlamlı projesine özverili şekilde katkı veren öğrencilerimize kutluyoruz. Öğrencilerimiz paraları hesaplarına yatırdıktan sonrada kendilerini arayarak paranın ellerine ulaşıp ulaşmadığını soruyor. Ayrıca bu kampanya kapsamında öğrencilerimize Okul Aile Birliği Başkanımız Naciye Biber, Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Hale Gayretli, Emel Şencan ve Semra Fındık’a da destekleri için teşekkür ediyoruz.”

Haber/Seyit SÜREN