Yel: Yerinde bir hamleydi

AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Ayşe Doğan, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret ederek sanayicilerin sıkıntılarını dinledi. Sanayicilerin Türkiye-Rusya iliş

GÜNDEM 25.12.2015 17:26:00 0
Yel: Yerinde bir hamleydi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bekmezci, ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan ve ÇOSB Halkla İlişkiler Müdürü Gökhan İnce tarafından karşılanan AK Partili Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Ayşe Doğan’a, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullağ Öğe ve ilçe yönetimi de eşlik etti. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur, Rusya ile olan ilişkilerde gelinen son durum hakkında Mustafa Yel’den bilgi istedi.
İŞ ADAMLARIMIZ ENDİŞEYE KAPILMASIN
Rusya’ya karşı yapılan müdahalenin yerinde bir hamle olduğuna dikkat çeken Mustafa Yel, “Bu hamle sayesinde diğer ülkeler artık ‘Türkiye dikkate almamız gerek bir ülke’ diye düşünmeye başladı. Şu çok iyi bilinmelidir ki Türkiye çok güçlü bir Devlettir. Bu kapsamda iş adamlarımız kesinlikle endişeye kapılmasın. Rusya ile ekonomik ilişkilerimiz bozulmuş olabilir ama İsrail, Azerbaycan ve Katar ile ekonomik ilişkilerimiz daha da güçlendi.

 

 


RUSYA MERKEZ BANKASI’NIN ENFLASYON ENDİŞESİ
ÇOSB yönetim Kurulu Üyesi Ali Bekmezci ise “Rusya Merkez Bankası, Türkiye’ye yapılan yaptırımların enflasyonu artıracağını açıkladı. Artık Rusya’nın kendi içinde de muhalif sesler yükselmeye başladı. Çünkü Rusya ekonomisinin gelirlerinin büyük kısmı, Türk mallarından sağlanıyor. Temennimiz, en kısa sürede ilişkilerin normale dönmesidir” ifadelerini kullandı.
ADAMLARIN GURURU KIRILDI
Tarihte Türk Devletleri ile Rusya arasında ilişkilerin sürekli değişkenlik gösterdiğini söyleyen Mustafa Yel, “Bir bakmışsınız Rusya ile savaş halindeyiz, bir bakmışsınız barış halindeyiz. Fakat ne barış ne de savaş durumu uzun sürmemiştir. Bu da öyle bir durum. Sonuçta kolay değil, adamların gururu kırıldı. 65 yıl sonra ilk defa uçakları düşürüldü” açıklamalarında bulundu.
RUS HALKI HÜKÜMETE TEPKİLİ
Rusya’dan Türkiye’ye gelen gençlerle sohbet etme imkanı bulduğunu söyleyen AK Partili Ayşe Doğan ise “Gençlerimiz, Rus halkının büyük bölümünün Türkiye il ilişkilerin bozulmasından dolayı hükümete karşı tepkili olduğunu kaydetti. Eminiz ki Türkiye bu durumdan çok daha güçlü çıkacaktır” dedi.
HESABINI VERECEKLER
Ziyarette Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşanan olaylara da değinen Mustafa Yel, “İki ay önce bölgede incelemelerde bulunmak üzere görevlendirildim. Fakat, basında abartıldığı gibi bir durum söz konusu değil. AK Parti hükümeti terör meselesini kökten çözmeye kararlı. Onlar da bunun farkındalar. Bunlar son çırpınışları. Bölgede çok sayıda can kaybı oldu. Bu can kayıplarının büyük kısmı terör örgütünün kendisi tarafından gerçekleştirildi. Bununla da yetinmediler, 1350 yıldır namaz kılınan camiyi ateşe verdiler. Fakat karşılarında eski Türkiye yok. Yaptıkları tüm hainliklerin hesabını bu yüce millete verecekler” diye konuştu.
İLÇEYE HER YIL 3 BİNE YAKIN ÖĞRENCİ GELİYOR
AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ise Çerkezköy nüfusunun her yıl yüzde 9 oranında arttığına dikkat çekerek, “Bu her yıl 3 bine yakın öğrencinin ilçeye gelmesi demektir. Dolayısıyla yılda en az bir okul yapımı zaruri hale geliyor. ÇOSB eğitim konusunda güzel işler yaptı. Fakat biz kendilerinden eğitime katkı sağlamaya devam etmelerini istiyoruz. Eğitim Kampüsü projesine destek olmalarını bekliyoruz” dedi.
TEKİRDAĞ’DAKİ OKULLARIN YÜZDE 80’İ DEVLET, YÜZDE 20’Sİ HAYIRSEVER YATIRIMIDIR
Tekirdağ’da bin 500’e yakın büyük sanayi kuruluşu olduğunu söyleyen Mustafa Yel de “Sanayicilerimizin çoğu Tekirdağlı değil ve eğitim gibi sosyal yatırımlarını kendi memleketlerine yapıyorlar. Tekirdağ’da yapılan okulların yüzde 80’i Devlet, yüzde 20’si hayırsever yatırımıdır. Kilis’te ise yüzde 90’ı hayırsever, yüzde 10’u Devlet yatırımıdır. Biz sanayicilerimizi kendi memleketlerine okul yapmalarını eleştirmiyoruz ama ekmek yedikleri şehri de ihmal etmesinler istiyoruz” dedi.

 

 


AÇILIŞA BAŞBAKAN’I ÇAĞIRACAK
Çerkezköy OSB Müdürlüğü olarak Türkiye’de sanayi kuruluşlarına ara elaman yetiştirilen ilk özel okulu yaptıklarını ve okulun eğitim öğretime başladığını ifade eden ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan ise “Devletimiz, geçen yıl diğer okullara oranla öğrenci başına bizim okulumuza daha fazla yardım yapıyordu. Fakat bu yıl yardımlar düşürüldü. Bize öğrenci başına ortalama 4 bin Lira gönderiliyor. Halbuki bir öğrencinin ortalama maliyeti 7 bin Liranın üzerindedir. Bunun için sizlerin desteklerini bekliyoruz” dedi. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı ile görüşeceğini kaydeden Mustafa Yel, okulun resmi açılışını yapması için Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da davette bulunacağını ifade etti.
TREN SEFERLERİ ŞUBAT’TA BAŞLAYACAK
AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Ayşe Doğan, daha sonra sırasıyla AK Parti Kapaklı İlçe Başkanlığı ve Kapaklı Kaymakamlığı’nı ziyaret etti. Burada basın mensuplarının Kapaklı Saray Yolu’nun ne zaman tamamlanacağı ve Çerkezköy İstanbul tren seferlerinin ne zaman başlayacağı sorularını yanıtlayan Mustafa Yel, “Kapaklı Saray Duble Yolu Haziran ayı sonuna kadar tamamlanacak. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Bununla birlikte Devlet Demir Yolları Müdürlüğü ile görüştük. Çerkezköy-İstanbul tren seferleri Şubat ayında başlayacak dediler. Biz bu konunun da takipçisi olacağız” diye konuştu.
Haber / Ahmet KARDEŞ