Milletvekillerinden Çerkezköy çıkarması

Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Ayşe Doğan dün Çerkezköy'de bir dizi ziyarette bulundu. Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve ilçe yönetimi ile birlikte Çerkezköy'e

GÜNDEM 25.12.2015 17:06:00 0
Milletvekillerinden Çerkezköy çıkarması

Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ziyaret sırasında, Ak Parti’nin üç milletvekili olarak ortak hareket ettiklerini belirterek, “2 gündür Tekirdağ’ın çeşitli yerlerini geziyoruz. İl merkezimizin ve ilçelerimizin sorunlarının çözümü konusunda biz üç AK Parti Tekirdağ Milletvekili olarak birlikte hareket ediyoruz. Tam bir birliktelik içinde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölgemizin en büyük sorunlarından olan Ergene’nin temizlenmesi içinde hazırlanan proje üzerinde görüşmeler yaptık ve bir an önce çözümlenmesi içinde çalışıyoruz. Biz Pazar günü seçim varmış gibi çalışıyoruz. Şu anda Ankara’da çok güzel bir tablo var.Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nin AK Partili Milletvekilleri olarak tam bir birliktelik içinde Trakya bölgesindeki il ve ilçelerimizin sorunlarının çözümü konusunda gereken çalışmayı sergiliyoruz.”dedi.

 

 

BELEDİYELER ARASINDA İLETİŞİM BOZUKLUĞU VAR

Mustafa Yel, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyelerini de eleştirerek, “Büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimizden bu güne kadar elle görülür somut bir çalışma yaptıklarını göremedik. Atık su tesisinin yapımı da belediyelere ait olmasına rağmen maliyet yüksek diye yapmıyorlar. Çerkezköy dere ıslahı içinde Kızılpınar ve Veliköy’deki köprülerin genişletilmesi lazım. Bunların yapılması konusunda büyükşehir belediyesinin bilgisinin olmadığını öğrendik. Büyükşehir belediyesi ile ilçe belediyeleri arasında bir iletişim bozukluğu var.”dedi.

TREN SEFERLERİ ŞUBAT AYINDA BAŞLAYACAK

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ise, ziyaret sırasında Çerkezköy tren yolu ile ilgili bilgiler verdi. Doğan, “İlçemiz ve bölge halkımızın sabırsızlıkla beklediği ancak yapımı henüz tamamlanmadığı için hizmete girmeyen Çerkezköy Halkalı Tren Hattı’nda Halkalı bölgesinde manyetik elektronik bir sistem kurulması gerektiğinden çalışmalar uzadı.

 

 

Bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Çerkezköy Şubat ayı içerisinde Çerkezköy Halkalı Tren seferleri başlayacağını müjdeleyebilirim. Kasımda açılmamasının nedeni ise halkalı bölgesindeki yoğun trafik ve arazi çalışmaları olduğu için gecikme meydana gelmiştir. İnşallah Şubat ayında tren seferleri başlayacak. Halkımız sıkıntı çekti ama bu sıkıntının karşılığını alacak.”diye konuştu. Ayşe Doğan , ayrıca okul ihtiyacı yoğun olan Çerkezköy’e okul yapılması için Milli Eğitim Bakanı ile görüşme yaptıklarını ve 2 okul yapılması sözü aldıklarını kaydetti.

OKUL KAMPÜSÜ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Ziyaret sırasında Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da milletvekillerine Ambardere’deki okul kampüsü projesi hakkında bilgi verdi. Kubilay, kampus için destek veren milletvekilleri  Ayşe Doğan ve Mustafa Yel ile Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe’ye teşekkür etti.

YENİ HALK EĞİTİMİ MERKEZİ LAZIM

Kaymakam Kubilay mevcut İlçe Halk Eğitimi merkezi binasının yetersiz olduğunu ve çok büyük bir bina yapılması konusunda destek istedi. Kaymakam Kubilay ayrıca Çerkezköy’ün her geçen gün geliştiğini ve artan nüfusu nedeniyle yeni bir Kaymakamlık binasına acilen ihtiyaç duyulduğunu da kaydetti.

 

 

 

HÜKÜMET KONAĞI İÇİN DESTEK İSTEDİ

Kaymakam Kubilay, Tepe Emlak Konutları yanında Milli Emlak’a ait  6 dönümlük yerin tahsisi konusunda anlaşmaya varıldığını ve buraya büyük bir kaymakamlık binası ve hükümet konağı yapılması için milletvekillerinden destek talebinde bulundu. Milletvekilleri, Mustafa Yel ve Ayşe Doğan, Kaymakam Kubilay’ın Çerkezköy için ön gördüğü taleplerin bir an önce hayata geçirilmesi için gerekli çalışmaları başlatacakları sözünü verdi.

Haber/Seyit SÜREN