Teverpan'dan üniversiteye kütüphane jesti

Çerkezköy'ün hayırsever iş adamlarından Teverpan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zeki Tever tarafından, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu bünyesinde kurulan kütüphane

GÜNDEM 23.12.2015 16:33:00 0
Teverpan

Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’ndaki kütüphane açılışına NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi İlhan Çetinkaya, Çerkezköy MYO Müdürü Doç. Dr. Can Burak Şişman, hayırsever iş adamı Teverpan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zeki Tever, ÇEMYO Öğretim Görevlileri ve öğrenciler katıldı.
EN BÜYÜK EKSİKLİK KÜTÜPHANEYDİ
Törende konuşan NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, “ÇEMYO’nun eski binası bizi rahatsız ediyordu. Kaymakamımızın da desteği ile yeni yerine taşıdık. Öğrencilerimizi ziyaret ettiğimde çok mutlu olduklarını gördüm. Fakat eksiklerimiz de vardı. En büyük eksiklik de kütüphane idi. Ahmet Zeki Tever’in de destekleriyle, güzel bir kütüphane oluşturduk. İnşallah öğrencilerimiz de boş zamanlarını burada en kaliteli şekilde değerlendireceklerdir” dedi.

 

 

AKLIMA İLK O GELDİ

Çerkezköy MYO’nda dest verdiği bir gün, ÇEMYO Müdürü Doç. Dr. Can Burak şişman ile okulun sorunları ve çalışmaları hakkında konuşurken, kütüphane ihtiyacının olduğunu öğrendiğini söyleyen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise “Hemen geç bir saatte Ahmet Zeki Tever’i aradım. Aklıma ilk o geldi. Kendilerine böyle bir talebimiz olduğunu ilettik. Sağolsunlar hemen kütüphane meselesini üstlendiler ve örnek bir kütüphane oluşturdular. Bu vesile ile hem Teverpan ailesine hem de Rektörümüze teşekkür ediyorum” diye konuştu.
İMKANLARIN KIYMETİNİ BİLMELİYİZ
Çerkezköy MYO’nun ilçe merkezinde boşalttığı binada NKÜ Rektörlüğü tarafından gerekli tadilat çalışmalarının gerçekleştirildiğini sözlerine ekleyen Kaymakam Kubilay, “Kısa zamanda orayı Çerkezköy Halk Kütüphanesi, Rehberlik Araştırma Merkezi ve Halk Eğitimi Merkezi olarak değerlendirmemizi sağladılar. Biz de imkanlarımız dahilinde Meslek Yüksek Okulumuza destek olmaya çalışıyoruz. Bu kütüphanenin kitap yönünden desteklenmesi gerekmektedir” dedi. Öğrencilere hitap eden Kaymakam Kubilay, “Bizim dönemimizde böyle güzel kütüphanemiz yoktu. Size düşen bu imkanları değerlendirmektir. Sahip olduğumuz imkanların kıymetini bilmeliyiz” diye konuştu.

 

 

TELİF HAKLARI İÇİN 550 BİN LİRA BÜTÇE AYIRDIK
Konuşmaların ardından Kaymakam Metin Kubilay tarafından hayırsever iş adamı Ahmet Zeki Tever’e günün anısına bir teşekkür plaketi verildi. Plaket takdiminin ardından konuşan Rektör Şimşek kütüphane “Teverpan Kütüphanesi” adının verileceğini söyledi. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri ve öğrenciler kütüphaneyi gezdi. Burada kütüphane hakkında bilgi veren Rektör Osman Şimşek, “Kitap sayımız ilk etapta istenilen seviyede olmayabilir. Fakat bilgisayarlarımızda ULAKBİM sistemi bulunmaktadır. Bu sistem ile istediğiniz kitabı indirebilirsiniz. İndirilen kitapların telif hakkı için Rektörlüğümüz 550 bin Lira bütçe ayırdı. Önümüzdeki günlerde bu tutara 100 bin Lira daha eklemeyi düşünüyoruz” dedi.
Haber / Ahmet KARDEŞ