DSİ'den ses geldi!

Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü nihayet, Çerkezköy'de Pınarça Deresi'nin akışını engellemesi nedeniyle derenin taşmasına neden olan Hükümet Caddesi üzerindeki köprü ile i

GÜNDEM 22.12.2015 15:27:00 0
DSİ

Marmara Haber Gazetesi’nin birçok gez gündeme getirdiği ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın da sayısız açıklamalarda bulunduğu bahse konu köprü ile ilgili DSİ’den beklenen yazı geldi. Başkan Akay açıklamalarında, köprünün Pınarça Deresi’ndeki suyun akışına engel olduğunu belirterek, “Biz bu köprünün yıkılması gerektiğini söyledik. DSİ de köprünün yıkılıp, yenisinin yapılması gerektiği yönünde açıklama yapmıştı. Bizden de çalışmalara başlayabilmek için yaklaşık 1 yıl önce köprünün yanından geçen içme suyu hattını deplase etmemizi istemişlerdi. Biz ilçemizi iki gün susuz bırakıp, deplase çalışmalarını tamamladık. Aradan 1 yıl geçti ama DSİ’den ses yok” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

 

DSİ EĞER BİR SÖZ VERDİYSE BUNU YERİNE GETİRMELİ

DSİ’nin çalışmalara başlamaması bir yana aylardır kendilerine gönderilen resmi yazılara dahi cevap vermediğini ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay, “DSİ’ye son 5 aydır köprü ile ilgili yazılar yazdık. Fakat olumlu ya da olumsuz bir cevap gelmedi. Eğer yazılarımıza cevap gelmezse konuyla ilgili Tekirdağ Valiliği’ne şikayette bulunacağız. DSİ eğer bir söz verdiyse bunu yerine getirmeli” ifadelerini kullanmıştı.
BEKLENEN CEVAP GELDİ
Yapılan haberler ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın açıklamaları sonrasında DSİ’den beklenen yazı geldi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Vahap Akay, “DSİ sonunda yazılarımıza cevap verdi. Bizden köprünün yer teslimini yapmamızı istediler. Yer tesliminin ardından mevcut köprüyü yıkıp, yerine suyun akışına engel olmayacak yeni bir köprü yapacaklarını belirttiler. Biz de yer teslimi için çalışmalara başladık. İnşallah kısa sürede bu sorunu da ortadan kaldıracağız” diye konuştu.
Haber / Ahmet KARDEŞ