Sarıkamış dağları Türk vatanının tarih düğümleridir

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Sarıkamış şehitleriyle ilgili bir mesaj yayımladı. Albayrak, "Sarıkamış'ın dağları, tepeleri, ovaları, tümsekleri, Türk Devlet

GÜNDEM 22.12.2015 15:00:00 0
Sarıkamış dağları Türk vatanının tarih düğümleridir

Yıldönümü gelen Sarıkamış Harekatı nedeniyle açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak şunları kaydetti: “Bugün, tarihimizin en dramatik savaşlarından birini; Sarıkamış Harekâtı’nda kutsal vatan topraklarını müdafaa etmek uğruna canını seve seve feda ederek şehit düşen kahraman evlatlarını ve bu şehit evlatlarımızın arasında bulunan Tekirdağlı 12 şehidimizin ebediyete intikallerinin 101. yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz. Türk savaş tarihi, zaferler, mağlubiyetler, sevinçler ve acılarla doludur. Ancak her mağlubiyet Sarıkamış Harekâtındaki kadar hüzünlü olmamıştır. 1914 yılında Allahuekber Dağlarında 90 bin askerimiz tek bir kurşun bile atamadan dondurucu soğuk ve tipi altında şehit olmuşlardır. Zorlu iklim ve arazi koşullarının düşmandan daha çok kayıp verdirdiği bu mücadelede Türk askeri her türlü zorluğa rağmen vatan uğruna çıkılan bu yoldan geri dönmeyi düşünmemiştir. Mehmetçik her zamanki cesaret ve kararlılığıyla üzerine düşen görevi yerine getirmiş, aldığı emirle yola koyulmuştur. Bu sebeple Sarıkamış Harekâtı, Türk milletinin vatan toprakları uğruna neler yapabileceğinin bir delilidir.”

GURUR TABLOSU

Sarıkamış şehitlerini rahmetle anan Başkan Albayrak sözlerini şöyle tamamladı: “İşte vatan, bu azim ve direniş üstünlüğünün neticesinde aziz şehitlerimizin mirası olarak bize kalmıştır. Sarıkamış’ ta yaşanılanlar, genç kuşakların ibret alarak önemli dersler çıkarması gereken bir gurur tablosudur. Bu duygu ve düşüncelerle; fedakârlığın ve kahramanlığın sembolü olan Sarıkamış Şehitlerini ve onların şahsında vatan toprakları uğruna canlarını feda ederek kutsal bir mertebeye ulaşan tüm ecdadımızı bir kez daha rahmet ve minnet ile anıyorum.”

Marmara Haber