Çiftçi buluşmaları devam ediyor

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, DSİ Bölge Müdürlüğü'nün çalışmaları doğrultusunda Arazi Toplulaştırılması yap​ılacak olan Å?

GÜNDEM 21.12.2015 16:06:00 0
Çiftçi buluşmaları devam ediyor

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, çiftçilerle buluşuyor. Mahalle Muhtarları ve çok sayıda üreticilerin katıldığı toplantılarda, çiftçilerin Tarımsal Destekler, Hayvancılık Destekleri, Arazi Toplulaştırma, Hisseli Satış, Kooperatifçilik, Yem Bitkileri, Meyvecilik ve ÇATAK projesi, Sulu tarım konularındaki sorularına Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından cevap veriliyor.

ÇİFTÇİLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ

 Son düzenlenen toplantılara katılan İl Müdürü Sarıkoca, ceviz yetiştiriciliği ve ÇATAK projesinin öneminden bahsetti. Sarıkoca, kooperatiflerin yöre ekonomisinde daha etkin rol alması için neler yapılabileceği, Kıraç alanlarda alternatif meyveciliğin nasıl yapıldığı, ÇATAK projeleri ile nelerin desteklendiği ve bu proje ile nelerin amaçlandığı, hayvancılık işletmelerinin karlılığının nasıl arttırılacağı ve bu konuda yem bitkileri yetiştiriciliğinin önemine vurgu yaptı. Sarıkoca daha sonra mahalle ziyaretlerinin devam edeceğini ve üreticilerin uygulamada karşılaştığı sorunlar için en yakınında bulunan tarım danışmanına, İl ve İlçe Müdürlükleri danışmalarına müracaat etmelerini tavsiye etti.