Paris'te Süleymanpaşa rüzgarı!

Fransız Güzel Sanatlar Birliği (Société National des Beaux-Arts) tarafından yüzyılı aşkın bir süredir gerçekleştirilen ve 8 delegasyonun katıldığı, Türk delegasyonunu Süleymanpaşa Belediyesiâ

GÜNDEM 21.12.2015 16:00:00 0
Paris

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral ve Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyesi Ergün Güleryüz’ün Süleymanpaşa Belediyesi’ni temsilen katıldığı sergi açılışına, Türkiye'nin UNESCO nezdindeki daimi temsilci Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı ve eşi Sefire İnci Botsalı, Türkiye'nin Paris Başkonsolosu İhsan Emre Kadıoğlu, dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsin Onay ve eserleri sergilenen 24 Çağdaş Türk Ressamı katıldı.

 

 

 

SANATÇILARIMIZIN ESERLERİ 4 GÜN BOYUNCA LOUVRE MÜZESİNDE SERGİLENDİ

8 ayrı delegasyonun katıldığı Türk delegasyonunu Süleymanpaşa Belediyesi’nin sponsorluğunda 24 sanatçımızın temsil ettiği tarihi Louvre Müzesi himayesinde Carrousel salonunda düzenlenen serginin açılışında Türkiye'den Nurhilal Harsa, Ahmet Yeşil, Akın Yıldırım, Ayhan Çetin, Baki Bodur, Berk Arıkan, Betül Demir Karakaya, Ceyhun Yaman, Duygu Aydoğan, Derya Ülker, Emre Lüle, Ercan Ayçiçek, Erhan Lampir, Filiz Pelit, Hakan Esmer, Mehmet Yıldırım, Metin Kalkızoğlu, Mevlüt Akar, Özgür Eryılmaz, Raşit Altun, Samed Arda Selim, Selçuk Yılmaz, Serdar Leblebici, Turgut Akarsu'nun eserleri sergilendi.

 “TÜRKİYE'Yİ EN GÜZEL ŞEKİLDE TEMSİL ETMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Sergi açılışında konuşan Türk Delegasyonu sanatçılarından Filiz Pelit, Fransa’da olmaktan dolayı mutluluğunu dile getirerek; "Türkiye'yi en güzel şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Bu sene 24 sanatçı arkadaşımızla katıldık. Duvarda toplamda 210 resmimiz var ve önemli olan bu eserlerin bütünsel yapıdaki görüntüsü ile etkisidir.” diye konuştu.

Bir diğer eser sahibi ressam Ahmet Yeşil ise, “Ayrı disiplinde, ayrı karakterde olan 20 sanatçının güncel kavramsal bir düşünce ile yaptığı bir etkinlik. Panoya resimlerimiz asıldıktan sonra çok mükemmel, mozaik işler ortaya çıktı. Sergimiz sanatseverlerinin büyük ilgisini çekti. Bu bağlamda ülkemizi tanıtmak için üstümüze düşen görevi en iyi şekilde yaptığımızı düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

 “SANATÇILAR HER KOŞULDA ÜLKELERİNİN AYDINLIK YÜZÜDÜR”

Dünyaca ünlü Louvre Müzesi’nde gerçekleştirilen açılış sonrası açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise Sanatçılar her koşulda ülkelerinin aydınlık yüzüdür. Bizde Süleymanpaşa ilçemizi ülkemizin aydınlık yüzleri ile birlikte Louvre Caroussel alanında tanıtmanın gururunu yaşıyoruz. Fransız Güzel Sanatlar Birliğinin 100 yılı aşkın süreden beri tertiplediği Uluslararası Plastik Sanatlar sergisinde katılımcı 8 delegasyon arasında Türk delegasyonu olarak 24 eserle yer almaktan dolayı mutluyuz.” diye konuştu.

5 ESERİMİZ MADALYA ALDI

Sergi sonrasında Fransız Güzel Sanatlar Birliği tarafından yapılan değerlendirmede, 24 Çağdaş Türk Ressamının 5 eseri madalya kazanırken; heykelde bronz, tasarım kategorisinde bir gümüş ve bir altın ile iki de jüri özel ödülü alarak göğsümüzü kabarttılar.

EŞKİNAT TEŞEKKÜR ETTİ

Ödül töreni sonrası açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat oldukça mutlu olduğunu dile getirerek; “Paris'ten 5 madalyayla dönüyoruz. Heykelde bronz, tasarımda altın ve gümüş bir de üzerine jüri özel ödülleri. Bana, şehrime ve ülkemize bu gururu yaşattığınız için başta sanatçılarımıza, büyükelçilerimize, yabancı misyon şeflerine ve elbette bizleri destekleyen Süleymanpaşa Belediye Meclisime sonsuz teşekkürler.” ifadelerini kullandı.