Atatürk'ün Edirne'ye gelişi kutlanacak

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kurtuluş Savaşı döneminde Edirne'ye iki kez gelen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 21 Aralık 1930 tarihinde Cumhurbaşkanı sıfatıyla Edirne'ye gelişinin 85

GÜNDEM 21.12.2015 12:14:00 0
Atatürk

Mustafa Kemal Atatürk’ün 85 yıl önce Edirne’ye geldiğinde belediye binasında kaldığını ve halen Edirne’ye hizmet veren bu binada çok önemli kararlar aldığını ifade eden Gürkan, “85 yıl önce Edirne ve Edirne halkı Ata’sını ağırlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşadı, bu gurur ve mutluluk 85 yıldır artarak devam etmektedir” dedi.

Edirne halkının Mustafa Kemal Atatürk’ü her gün saygı ve özlemle andığını ifade eden Gürkan, “Edirne Belediye Başkanı olarak Atatürk’ün 85 yıl önce nefes aldığı bu kentte görev yapmanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerini ve inkılaplarını kendine rehber edinmiş, Atatürk’ün öngörüsü ve ışığıyla geleceğe sağlam adımlarla ilerleyen; taşı, toprağı, tarihi ve geleceği Cumhuriyet kokan bir kentin Belediye Başkanı olarak, beni bu göreve layık gören Edirne halkı adına diyorum ki; ‘Memleketine hoş geldin Atam. İzin, ışığın, vatan ve millet sevgin, demokrasin, ilke ve devrimlerin emanetimizdir. Sonsuza kadar yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
TÖRENLERLE KUTLANACAK
Mustafa Kemal Atatürk’ün 21 Aralık 1930 tarihinde Cumhurbaşkanı sıfatıyla Edirne’ye gelişinin 85. Yılı Edirne’de törenlerle kutlanacak. 21 Aralık 2015 Pazartesi günü Saat 09.30’da İnönü İlkokulu önünde toplanacak olan kortej Atatürk Anıtı’na kadar yürüyecektir. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumun ardından törenler Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenecek olan kutlama programıyla devam edecek.
Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin 85. yılı nedeniyle Devecihan Kültür Merkezi’nde ‘Gazi Edirne’de Konseri’ düzenlenecektir. Belediye Binasında bulunan Atatürk Odası ise, gün boyunca ziyarete açık olacak.