Sahte bilet uyarısı

Yılbaşı yaklaşırken, Milli Piyango bayilerinde de hareketlilik devam ediyor. Artan bilet satışları sahte bilet uyarısını da beraberinde getirdi. Çerkezköylü Milli piyango satıcıları yılbaşı ö

GÜNDEM 21.12.2015 12:08:00 0
Sahte bilet uyarısı

Yaklaşık 25 yıldır seyyar Milli Piyango bayiliği yapan Mehmet Akça sahte Milli Piyango biletleri konusunda vatandaşların çok dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Akça, “Biletlerin üzerinde yuvarlak içerisinde Milli Piyango amblemli filigran bulunuyor ve gün ışığına tutulduğunda görülüyor. Kağıdın her tarafına homojen olarak dağılmış ve sadece mor ışık (ultra viole) altında görülebilen, uzunluğu en az 3 milimetre olan parlak çizgiler şeklinde, mavi ve sarı renkli görünmez elyaf yer alıyor. Bu kısımlara çok dikkat edilmelidir" dedi.

 

TANIDIK BİLDİK BAYİLERDEN BİLET ALIN

Milli Piyango biletlerinin tanınan bayilerden alınmasını öneren Mehmet Akça, “Biletler yeni yıl yaklaştıkça tükeniyor son günlere bırakılmadan bilet alınmalı son güne kalındığında bilet bulmak çok zor.” uyarısında bulunarak şunları kaydetti: “Milli Piyango bileti alacak olanların  özellikle biletlerin kompozisyon bölümünün üst ve alt bölümünde bulunan mini 'Milli Piyango' yazısı, renkli fotokopi çekildiğinde dağılma özelliğine sahip. Biletin tarih ve bedelinin yazıldığı bölümdeki ince çizgiler fotokopi çekildiğinde dağılıyor ve netliğini kaybediyor. Vatandaşlarımızın bu hususları göz önünde bulundurmaları kendileri için yararlı olacaktır. Her yıl yılbaşındaki özel çekilişte olduğu gibi bu yılda bazı kişiler tarafından merdiven altında bastırdıkları taklit  sahte milli piyango biletlerini piyasaya sürerek vatandaşlarımızı dolandırabilirler.”

MERKEZ BANKASI MATBAASINDA BASILIYOR

 

Milli Piyango biletlerinin Milli Piyango İdaresi'nin Merkez Bankası Banknot Matbaası'nda bastırdığını belirten Akça, “Yılbaşı özel çekiliş biletleri bayilere  ay başında ulaştırıldı. 2016 Özel Yılbaşı Milli Piyango çekilişinde 55 Milyon TL olan ikramiye vatandaşlarımızın hayallerini süslüyor. Herkes yılbaşında zengin olmak ve hayallerini gerçekleştirmek için bilet alıyor.  Bu yıl tam bilet 50 liradan, yarım bilet 25 liradan, çeyrek bilet ise 12,5 liradan satılıyor.”hatırlatmasını yaptı.

 

Haber/Seyit SÜREN