Süleymanpaşa Belediyesi gıda işletmelerini denetledi

Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri, Altınova Mahallesinde faaliyet gösteren gıda üretim yerlerini denetledi. Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Ruhsat Denetim Müdürlüğü bünyesinde oluş

GÜNDEM 18.12.2015 17:20:00 0
Süleymanpaşa Belediyesi gıda işletmelerini denetledi

Denetimden geçirilen iş yerlerinde, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı, mutfakların temizliği, kullanılan malzemeler, çalışan elemanların hijyen belgeleri ve çalışan personelin kılık kıyafeti gözden geçirildi. Denetimler esnasında, havalandırmaların yeterliliği ve yangın tüplerinin bulundurulup bulundurulmadığı konusunda işyeri sahipleri ikaz edilirken, eksikliklerini tamamlamaları yönünde süre verildi.

Denetimlerin belirli periyotlar halinde Süleymanpaşa İlçe sınırlarında bulunan tüm iş yerlerini düzenli olarak denetleneceğini belirten Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri, “Vatandaşların sık sık uğradığı bu tür işyerlerine yapılan denetimler çerçevesinde bulunan eksiklikler tek tek not edilip ilgili kanun maddesi gereği yasal işlemler yapılıyor. Halkın sağlığı için gıda üreten yerlerin hijyenik olması için çalışmalarımız sürecek” diye konuştu.

AMACIMIZ HALKIN SAĞLIĞINI

Denetimlerle ilgili konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise, amaçlarının halkın sağlığını korumak olduğunu belirtirken, “Halkımızın sağlığı için gıda üreten yerlerin hijyenik olması gerekmektedir. Bizim amacımız öncelikli olarak halkın sağlığıdır. Bu nedenle ekiplerimiz vatandaşlarımızın sık sık uğradığı bu tür iş yerlerini aralıksız olarak kontrolden geçiriyor.’’dedi.