Ahmet-Seval Çetin Fen Lisesi'nin yer teslimi yapıldı

Çerkezköy Kaymakamlığı'nın ilçede eğitimi çok daha üst düzeye çıkarmak için 2013 yılında başlattığı Eğitim Kampüsü Projesi kapsamında, Kampüs Alanı'na yapılaca

GÜNDEM 17.12.2015 16:59:00 0
Ahmet-Seval Çetin Fen Lisesi

Çerkezköylü hayırsever sanayici ve iş adamlarından  Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ve Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan eşi Seval Çetin’in yaptıracağı Fen Lisesi için dün Çerkezköy Kaymakamlığı’nda yer teslim töreni gerçekleştirildi. Törende Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay,Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Ahmet-Seval Çetin Fen Lisesi yapımını üstlenen Çerkezköylü sanayici ve iş adamı  Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, eşi Seval Çetin, okul inşaatını yapacak olan Ercan Mühendislik Sahibi İnşaat Mühendisi İsmail Akın ve Çetin Grubun okul projesinde yer alan üst düzey yöneticileri hazır bulundu.

YER TESLİMİ İMZALARI ATILDI

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay yer teslimi imza töreni öncesinde yaptığı konuşmada “Çerkezköy ülkemizin önemli bir sanayi kenti ve biz ilçemizin adını sanayinin yanı sıra eğitim alanında da büyük kitlelere duyurmasını istiyoruz. Bizin önceliğimiz eğitim olduğunu düşünüyoruz. Eğitime çok önem veriyoruz.2013 yılında kaymakamlık olarak başlattığımız Eğitim Kampüsü projesi çalışmaları kapsamında belirlenen alana çeşitli okulların yapılmasını öngörüyoruz.

 

 

Bu da ilçemizdeki sanayi kuruluşlarımızın, hayırseverlerimizin, sivil toplum örgütlerimizin katkılarıyla gerçekleşecek bir proje olduğu için projemizi her kesime tanıttık. Eğitim kampüsü alanında ilk olarak bir lise yapılmaya başlayacak. Bu lisede ilçemizin hayırsever sanayicilerinden Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ve Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan eşi Seval Çetin sayesinde atıldı.”dedi. Projeye emeği geçenlere teşekkür eden Kaymakam Metin Kubilay’ın konuşmasının ardından imza törenine geçildi. İlk imzayı kaymakam Metin Kubilay ardından İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ve sonrada Seval Çetin ve Ahmet Çetin hayırlı olması temennisiyle attı.

ÇERKEZKÖY’ÜN HER YIL 3-4 OKUL İHTİYACI VAR

İmza töreninin ardından kısa bir konuşma yapan Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, “Tekirdağ’ımızın 11 ilçesi içerisinde eğitim alanında en çok çaba sarf eden Çerkezköy kaymakamımızdır.Çerkezköy’ün eğitim alanında da çok daha iyi yerlere gelmesi için çok özverili bir şekilde çalışmaktadır. Sanayi kenti olması dolayısıyla devamlı göç alan Çerkezköy’ün mevcut alanları da çok dar ve her yıl göç nedeniylede devamlı öğrenci sayısının artmasıyla her yıl 3-4 okula ihtiyaç duyulmaktadır. Bu proje nedeniyle kaymakamımıza ve destek verenlere teşekkür ediyorum.”dedi. İşler sözlerini Fen Lisesi yapılmasının öğrencilerin başarısını yükselteceğini belirterek tamamladı. Daha sonra Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan da bir konuşma yaparak, hayırseverler Ahmet-Seval Çetin çiftine okul yaparak eğitime katkı vermeleri nedeniyle teşekkür etti.

 

 

ÇERKEZKÖY’DE BÜYÜDÜK

Çetin Gurup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı hayırsever iş kadını Seval Çetin de, “Biz eşimle Çerkezköy’e bir okul yapmayı düşünüyorduk. Bir kahvaltı programında bu konu bizlere teklif edildi. Mutlu olduk. Biz 18 yıl önce Çerkezköy’e geldik. Burada kazandık. Burada büyüdük. Biz Çerkezköy merkezli bir şirket olduğumuz için Çerkezköy’e bir şeyler kazandırmamız gerektiğini düşündük. Ve önceliğimizde Çerkezköy’e bir Fen lisesi yapılmasını sağlamamızın en doğrusu olacağını düşündük. Artık bu yönde başka il ve ilçelere çocuklarımız gitmeyecek. Bir çok sanayici ve hayır severlerimizi de böyle işe girişmelerini istiyoruz. Fen Lisemizin ilçemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

 

 

BORCUMUZU ÖDEMEK İSTEDİK

Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ise, okul yaparak Çerkezköy’e olan borçlarını ödemek istediklerini belirterek, düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Eşim hemen hemen bu konuda benim söyleyeceklerimi dile getirdi. Bana başka söyleyecek söz bırakmadı. Biz Çerkezköy’e borçluyuz. Biz Çerkezköy’e borcumuzu ödemek istiyoruz. Çerkezköy’ün daha bir çok konuda ihtiyacının olduğunu da biliyoruz. Bu okulun ülkesine, ilçesine ve bölgesine faydalı olacak öğrencilerin yetişmesinde önemli bir rol oynayacağını düşünüyor ve hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

Haber/Seyit SÜREN