Romanlar çamurdan kurtuldu!

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ilçede Roman vatandaşların yoğunlukla oturduğu mahallesini çamurdan kurtardı.

GÜNDEM 16.12.2015 15:26:00 0
Romanlar çamurdan kurtuldu!

Bağlık Mahallesi Türbedere Mezarlığı yanında bulunan yaklaşık 200 hanelik Roman vatandaşların yoğunlukla oturduğu bölgenin yolları her yağışta çamur deryasına dönüyordu. Yollar Asfalt kırığı ve mıcır dökülerek yapıldı.

AKAY’A TEŞEKKÜR ETTİLER

Çerkezköy Romanlar ve Müzisyenler Dernek Başkanı Okan Sevgi başkanlığındaki bir heyet önceki gün Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret etti. Dernek Başkanı Sevgi, Başkan Akay’ı ziyaret ederek, yollarının çamurdan kurtarılmasını istediklerini söylerken, “Başkan bize ne gerekiyorsa yaparız demişti. Gerçekten bir gün sonra çalışmalar başladı.”dedi.

 

 

 Yolların bozukluğundan çok fazla etkilendiklerini ve mağdur olduklarını dile getiren Sevgi, “Kış ayları dahil olmak üzere  yağışlı havalarda devamlı çamur  deryası haline gelen sokaklarımızın çamurdan kurtarılması ve burada yaşayan Roman vatandaşlarında daha sağlıklı yollarda gidip gelmesi için en azından mıcır ya da buna benzer bir malzeme dökülerek yapılması  için Belediye Başkanımız Vahap Akay’dan talepte bulunduk. Başkanımız sağ olsunlar  bizleri kırmadılar ve ‘Ne gerekiyorsa yaparız’ dediler. Ertesi günde  Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri nezaretinde iş makinelerini mahallemize  yollayarak çalışma başlattılar. Şu anda mahallemizde yaklaşık bin 500 metrelik bir sokak bulunuyor. Çerkezköy’de  yaşayan roman vatandaşlarımız adına Başkanımıza şükranlarımızı sunuyor ve çok teşekkür ediyorum.

 

Ayrıca çalışmalar sırasında görev yapan belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin de özverili çalışmaları nedeniyle çok teşekkür ediyoruz. Artık burada yaşayanlar çamurdan kurtulmuş oldu. Çocuklarımızda yağışlı havalarda okula çamura batmadan gidip gelecek.”açıklamalarını yaptı.

Haber/Seyit SÜREN