Molozlar geri dönüşüme kazandırıldı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş ile birlikte ilçede yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

GÜNDEM 16.12.2015 15:15:00 0
Molozlar geri dönüşüme kazandırıldı

Kapalı Spor Salonu arkasında gerçekleştirilen moloz yığınlarının geri dönüşüm çalışmalarını kontrol eden Başkan Akay, daha sonra sırasıyla İstasyon Mahallesi’ndeki Kapalı Spor Salonu ve Cumhuriyet Mahallesi’ndeki parke taş döşeme çalışmalarını inceledi.
ARACI BÜYÜKŞEHİR GÖNDERDİ
Çerkezköy’ün dört bir yanındaki inşaat atıkları ve molozların Kapalı Spor Salonu arkasında ve Fatih Mahallesi’nde oluşturulan alanlarda toplandığını ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay, “İlçenin farklı noktalarındaki döküntü ve molozları bu alanlara topladık. Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen kompresör aracı ile inşaat döküntüleri ve moloz yığınlarını geri dönüşüme sokuyoruz. Makine, içine yüklenen molozların demirini, toprağını ve taşlarını ayırıyor. Biz de Çerkezköy Belediyesi olarak elde ettiğimiz bu malzemeleri yol yapım ve diğer işlerimizde kullanabileceğiz” dedi.

 

 

KAPALI SPOR SALONU’NU GEZDİ

Toplanan döküntü ve molozlar bitene kadar Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen aracın ilçede kalıp çalıştırılacağını sözlerine ekleyen Başkan Akay, daha sonra Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş ile birlikte İstasyon Mahallesi’nde yıllardır atıl bekletilen ve onarım çalışmaları tamamlanmak üzere olan Kapalı Spor Salonu’na geçti. Kapalı Spor Salonu’nda çalışmaların yüzde 97’lik kısmının tamamlandığını söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Ufak tefek işler kaldı. Temizlik işlerinin de yapılmasının ardından 26 Aralık tarihinde gerçekleştireceğimiz açılış töreni ile burayı halkımızın hizmetine açacağız” diye konuştu.

 


50 BİN METREKARELİK HİBE PARKE TAŞ GELDİ
Kapalı Spor Salonu ziyaretinin ardından Cumhuriyet Mahallesi’ne geçen Başkan Vahap Akay, burada da parke taş döşeme çalışmalarını inceledi. Büyükşehir Belediyesi’nden yaklaşık 50 bin metrekarelik hibe parke taş geldiğini söyleyen Akay, “Bu taşların yaklaşık 8 bin metrekarelik kısmını Hikmet Uğraş Caddesi ile Cengiz Topel Caddesi arasında kalan sokaklarda yapılan çalışmalarda kullandık. Bu çalışmanın bir benzerini daha önce Memur Sokak’ta da yapmıştık. Burada ise Çaylak Sokak ile Cengiz Topel Caddesi arasındaki sokaklar parke taş ile döşendi. Bu sayede Cengiz Topel Caddesi ile Hikmet Uğraş Caddesi arasındaki bağlantı yolunu parke taşlarla düzenlemiş olduk” ifadelerini kullandı.
Haber / Ahmet KARDEŞ