Meriç ve Tunca kenarındaki işletmeler yıkılacak

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, DSİ yetkililerince Meriç ve Tunca Nehri kıyısında bulunan ve taşkın sahası olarak kabul edilen bölgede yer alan işletmelerin yıkımı ile ilgili aldığı kararın sadece ilgi

GÜNDEM 16.12.2015 15:13:00 0
Meriç ve Tunca kenarındaki işletmeler yıkılacak

Devlet Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü yetkililerince, Tunca ve Meriç Nehri kenarında bulunan yaklaşık 50 işletmeye, taşkın sahasında bulunmaları nedeniyle yıkım kararının tebliğinin etmesinin ardından uzun süredir bölgede işletmecilik yapan kişiler büyük şok yaşadı. Söz konusu yıkım kararının tebliği ile ilgili konuşan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, “İşletme sahiplerine DSİ memurlarında görevleri gereği sadece tebligat yapılmıştır. Hemen yıkılacak anlamına gelmez” diyerek, kendileri için konu ile ilgili yargı yolunun açık olduğunu kaydetti.

"YARGI YOLU AÇIK"
Vali Şahin, Edirne’de taşkın sahasına yapılan yapıların yıkımı konusunun uzun süredir sorun olduğunu vurgulayarak, “Yıllardır devam eden bir konu Edirne’de taşkın sahasına yapılan binaların yıkımı konusu. Bu konu mülkiye müfettişleri marifetiyle incelenmiş bazı binaların yıkılmasına karar verilmiş. Buna mütakiben konu Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’ne iletildi. DSİ Genel Müdürlüğü de ‘Bunların yıkılması gerektiği araştırmalar sonucu elde edildiği’ edildi. Ve DSİ marifetiyle tebligatları yapıldı. Şunu ifade etmek gerekir ki, taşkın sahası taşkın olduğu bir alandır. Buraya her türlü bina yapımı ve ağaç dikimi yasal olarak mümkün değildir. Ama 1958 yılında kabul edilen o taşkın sahasına nasılsa bir takım binalar yapılmış, zamanında müdahale edilmemiş ama şimdi ise bu konu gündeme getirilmiştir. Zaten kendilerine tebligat yapılan bina sahipleri de mutlaka mahkeme nezdinde haklarını arayacaktır. Bu konuda daha adil kararı inşallah Türkiye Cumhuriyeti adalet sistemi karar verecektir. Devlet Su İşleri’ndeki memurlarımız, kendi görevlerini icra etmişlerdir. Bu vesile ile yapılan işlemde bir haksızlık, adaletsizlik yoktur. Ama mahkeme nezdinde kişiler haklarını arayabilirler” dedi.
“SADECE TEBLİGAT YAPILDI, HEMEN YIKILACAK ANLAMINA GELMEZ”
Nehir kenarında bulunan ve taşkın sahası olduğu gerekçesiyle kendilerine tebligat yapılan işletme sahiplerine seslenen Vali Şahin, “Sadece bir tebligat yapılmıştır. Hemen yıkılacak anlamına gelmez. İlgili, yetkili mercilere müracaatlarını her zaman yapabilirler. İdari işlemlere karşı her zaman mahkeme nezdinde itiraz etmek, dava açmak mümkündür. Zaten ilgililer de bunu yapacaktır. Durum bundan ibarettir” diye konuştu.