Çorlu Belediyesi kış tedbirlerini aldı

Çorlu Belediyesi, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte yaşanabilecek olumsuzlukları engellemek ve anında müdahale edebilmek amacıyla kış tedbir planları hazırladı.

GÜNDEM 16.12.2015 15:06:00 0
Çorlu Belediyesi kış tedbirlerini aldı

Kış mevsimi süresince trafik güvenliğinin arttırılması, kazaların önlenmesi, vatandaşların huzur içinde seyahat edebilmeleri, trafik akışının kesintisiz bir şekilde sürdürülebilmesi, can ve mal güvenliklerinin korunması, yolda mahsur kalanların geçici barınma, iaşe ve ibate ihtiyaçlarının karşılanması kış mevsimi nedeniyle yaşanabilecek olumsuzlukları en az seviyeye indirebilmek amacıyla hazırlanan kış tedbir planları kapsamında Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce “Kar ve Buzla Mücadele Güzergah Eylem Planı” hazırlandı.

47 PERSONEL HAZIR BEKLİYOR

Kötü hava şartlarıyla birlikte yaşanabilecek olası buzlanma, yol kapanması ve kaza gibi olumsuz durumlara müdahale için tüm hazırlıklarını tamamlayan ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava tahmin raporlarını an be an takip eden Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, bünyesinde bulunan 5 adet greyder, 2 adet leoder, 6 adet becho leoder, 5 adet mini leoder, 6 adet tuz kamyonu, 2 adet tuz robotu olmak üzere toplam 27 adet iş makinesi ve araç ile ekiplerde sorumlu 47 personelle acil durumlarda müdahale etmek için hazır bekliyor.

VATANDAŞLAR 444 99 59 NUMARALI HATTAN ARAYABİLİRLER

Fen İşleri Müdürlüğü'nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt kış tedbir planları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Kış mevsiminde yaşanabilecek olası yoğun kar yağışı sebebiyle vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gerekli bütün çalışmalar Fen İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde çalışan ekiplerimizce planlandı. Kar ve buzla mücadelede ilk müdahalede kullanılacak solüsyon ve tuzun yanı sıra araçlarımız ve personelimiz güzergâh planları dahilinde hazır bekletiliyor. Çorlu Belediyesi olarak kış hazırlıklarımızı tamamladık. İstek ve şikayetlerini belediyemize iletmek isteyen vatandaşlar 444 99 59 numaralı hattımızı arayabilirler. Sürücülerin mevzuat gereği zorunlu olan kar lastiklerini ve zincirlerini takmalarını önemle rica ediyoruz.” diye konuştu.

Marmara Haber