Tabiat varlıklarımız sürekli kontrol ediliyor

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Tabiat Varlıkları'na yönelik kontrol ve koruma çalışmaları aralıksız sürdürüyor. İl Müdürlüğü'nden yapılan aç?

GÜNDEM 16.12.2015 14:59:00 0
Tabiat varlıklarımız sürekli kontrol ediliyor

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden tabiat varlıklarının korunmasına yönelik yürütülen çalışmalarla ilgili, “Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, doğal yaşam alanlarının korunması ve biyolojik çeşitliliğin muhafazası amacıyla gerekli yasal ve idari önlemlerin alınması hususunda gösterdiği hassasiyetle, doğal çevrenin sürdürülebilirliğini sağlama üzere, korunan alanlarda olası baskılarını en aza indirecek şekilde plan karalarının oluşturulması, çevreye yönelik yatırımların yapılması, bölgelerle ilgili eğitim ve gene bilgi yayımının geliştirilmesi, uluslararası işbirliği konuları ile aynı zamanda çevrenin korunması ve altyapısının geliştirilmesi amacıyla sektörler arası eşgüdümü sağlayarak çalışmalarını yürütmektedir.”bilgisi hatırlatılarak açıklama yapıldı.

 

 

 

 

PERİYODİK KONTROLLER SÜRÜYOR

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün tabiat varlıklarına yönelik periyodik olarak korunan alanların kontrol edildiği belirtilirken, “Bu alanlarda yapılan çalışmaların (biyoçeşitlilik, jeolojik, jeomorfolojik oluşumlar, mağara, anıt ağaç, şelale v.b görsel) fotoğrafları çekilerek Bakanlığımız, Tabiat Varlıkların Koruma Genel Müdürlüğü’ne gönderilmektedir.”denildi.

İDARİ VE ADLİ İŞLEM YAPILMAKTA

Yapılan periyodik kontrollerde karşılaşılan olumsuz durumlarda ise gerekli işlemlerin yapıldığı vurgulanan açıklamada, “Anıt ağaçlara zarar verilmesi ya da mağaralarda kaçak kazı yapılarak define aramaları yapılması durumunda 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında gerekli idari ve adli işlemler yapılmaktadır.”denildi.

 

 

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların tabiat  varlıklarına yönelik duyarlı olması istenirken, “Unutulmamalıdır ki Çevre değerlerinin hak kökleri, gelecek nesillerin zaman tarlalarına kadar uzanmaktadır. Onlardan aldığımız bu ödünç (emaneti) gelişim dengesi içinde geleceğe taşımak bir insanlık borcumuzdur.” ifadelerine yer verildi.

Marmara Haber