Çerkezköy'lü sporcular seçmeler damga vurdular

Hafta sonu Tekirdağ il merkezinde düzenlenen Taekwondo Anadolu Yıldızları İl Seçmelerine katılan Çerkezköy Güzel Spor Kulübü 8 kategoride birincilik kazandı.

GÜNDEM 15.12.2015 15:22:00 0
Çerkezköy

Tekirdağ Kapalı Spor Salonu’nda yapılan seçmelerde Çerkezköy’ü başarıyla temsil eden Güzel Spor Kulübü’nün seçmelerde birinci olan sporcuları ile antrenörleri Bilal Güzel ve Oğuz Güzel Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Akay, sporculara ve antrenörlerine başarı dileklerinde bulundu.

MİLLİ TAKIMA ŞAMPİYONLAR KAZANDIRACAĞIZ

Güzel Spor Kulübü Antrenörlerinden Bilal Güzel Tekirdağ’da yapılan Anadolu Yıldızları Seçmelerinin 3 kategoride gerçekleştiğini söyleyerek “Amacımız 2016 yılında da ilçemizden şampiyonlar çıkararak bu sporcularımızı Milli takımımıza kazandırmaktır. Tekirdağ’da ki Anadolu Yıldızları Seçmelerinde birinci olan sporcularımız Sakarya ve Antalya’da yapılacak olan şampiyonalara A kategorisinde katılacaklar. 2’nci ve 3’üncü olan sporcularımız da B ve C kategorilerinde yarışacaklar. Bu seçmelerde sporcularımız ortaya koydukları mücadele azmi ile gelecek vaat ettiklerini bir kez daha kanıtladılar. Ülkemizde şuanda faal olarak en çok sporcu Taekwondo dalında bulunuyor. İnşallah Sakarya ve Antalya’da ki şampiyonalardan dereceler alarak döneceğiz. Biz bu müsabakalarda Milli sporcumuz Kübra Kepenek gibi başka sporcularımızın da Milli formayı giyeceğine inanıyoruz. Bu anlamda sporun her dalında sporculara verdiği destekten ötürü Belediye Başkanımız Sayın Vahap Akay’a teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

YENİ SPOR SALONU 26 ARALIK’TA AÇILACAK

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’da Anadolu Yıldızları İl seçmelerinde dereceye giren ve birincilik elde eden Çerkezköy Güzel Spor Kulübü sporcularını ve antrenörlerini  tebrik ederek, “Biz ilçemizde sporun her dalının daha iyi yerlere gelmesini sağlamak  için gereken neyse yapacağız. Bununun için ilçemize yeni tesisler kazandırmaya başladık. Yakın zamanda İstasyon Mahallemizdeki Yeni Spor Salonumuzun açılışını yapmayı planlıyoruz. Herhangi bir aksilik olmazsa buranın açılışını 26 Aralık’ta törenle yapacağız” dedi.

İŞTE BİRİNCİLER

Tekirdağ’da yapılan Taekwondo Anadolu Yıldızları İl Seçmelerinde Gençler ve Büyükler kategorilerinde toplam 8 birincilik elde eden sporculardan Anadolu Yıldızları kategorisi 29 kilogramda Senanur Kepenek, 37 kilogramda Kübra Kepenek ve 44 kilogramda Meryem Akgün Tekirdağ birincisi oldu. Bu sporcular aynı zamanda 16 Aralık’ta Sakarya’da yapılacak olan Anadolu Yıldızları Türkiye şampiyonasında A kategorisinde mücadele edecekler.  Gençler Kategorisi’nde ise Genç Bayanlarda 52 kilogramda Merve Kepenek, 63 kilogramda Ceyda Cinbirt il birinciliği kazandı. 63 kilo bayanlarda birinci olan Ceyda Cinbirt Antalya’da 21-26 Ocak tarihleri arasında yapılacak olan Taekwando Türkiye Gençler şampiyonasında mücadele edecek. Genç Erkeklerde Tekirdağ Şampiyonu olan 51 kilogramda Burak Orhan ve 63 kilogramda Eray Yıldız da Alanya’daki Türkiye şampiyonasına katılacak. Ayrıca Büyükler Kategorisi’nde 58 kiloda Tekirdağ şampiyonu olan Fatih Sert ise 9-14 Ocak tarihleri arasında Antalya’da yapılacak Taekwando Büyükler Türkiye şampiyonasında Tekirdağ’ı temsil etme hakkı kazandı.

Haber/Seyit SÜREN